Societat 29/11/2023

Els propietaris tenen clar que s'encarirà més el mercat d'arrendament amb la renovació dels lloguers

Artur Homs, vicepresident de l'Associació de Propietaris de Béns Immobles, acusa Govern i comuns d'adoptar una "doble moral"

ARA Andorra
1 min
Artur Homs, vicepresident de l’Associació de Propietaris de Béns Immobles.

Andorra la VellaArtur Homs, vicepresident de l'Associació de Propietaris de Béns Immobles, considera que forçar la renovació automàtica de tots els lloguers fins el 2027 provocarà un encariment dels preus dels habitatges d'arrendament que estiguin al mercat. El motiu fonamental és que el panorama de bloqueig dels pisos fa que una part dels propietaris vulguin treure'ls del lloguer i vendre'ls. Això provocarà que els preus continuïn augmentant perquè la demanada cada cop és més gran que l'oferta i les poques unitats que es posen en arrendament tenen un preu molt elevat.

Tot i l'aprovació unànime d'una llei per estimular el mercat de lloguer, Homs considera que els preus continuaran augmentant. Critica que, mentre públicament busquen un rèdit polític, també es beneficien econòmicament de la situació actual, generant més ingressos per impostos.

Segons Homs, la llei no generarà resultats positius, ja que molts propietaris, per inseguretat jurídica, prefereixen vendre els pisos arrendats. Destaca que els propietaris desitgen col·laborar amb els arrendataris amb contractes a llarg termini. La tensió entre propietaris i Govern en les polítiques d'habitatge és evident, amb preocupacions sobre l'efectivitat real de les mesures legislatives en el mercat del lloguer.

A "Avui serà un bon dia", Artur Homs ha acusat Govern i comuns d'adoptar una "doble moral" en les polítiques d'habitatge.

stats