Societat 15/06/2022

Pròrroga durant una setmana més de les mesures anticovid

El Govern demanarà al Consell General establir una nova moratòria per a establir mesures excepcionals

ANA
2 min
Una vacuna contra la Covid-19.

Andorra la VellaEl Govern ha decidit mantenir una setmana més les mesures i recomanacions per prevenir el contagi per coronavirus gràcies a l'estabilitat de l'evolució de la pandèmia. Ho ha manifestat durant la roda de premsa posterior al consell de ministres el titular de la cartera de Finances i portaveu, Eric Jover, qui ha assenyalat que al llarg de la darrera setmana s'han registrat un total de 225 contagis, els quals eleven el nombre de positius en cinquanta més, gràcies, tal com ha esmentat, a les 174 altes que s'han atorgat.

Això representa que fins a la data el Principat suma 43.449 casos i les recuperacions s'eleven fins a les 42.984. El total de defuncions es manté en 153. En relació amb la pressió sanitària a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, continua estable amb només dues persones ingressades a planta i cap resident a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Tampoc hi ha cap aula afectada per vigilància, ni activa ni passiva.

Finalment, i pel que fa a les vacunes administrades, des de l'inici del pla s'han inoculat 157.535 vaccins per fer front al coronavirus SARS-CoV-2 –58.140 primeres dosis, 57.502 segones i 41.893 terceres–.

Pròrroga per facultar al Govern per establir mesures excepcionals per protegir la salut pública

El consell de ministres d'aquest dimecres també ha aprovat sol·licitar al Consell General una nova pròrroga per facultar al Govern a establir mesures restrictives o excepcionals per a protegir la salut pública durant la pandèmia de SARS-CoV-2.

La Llei general de Sanitat i la Llei qualificada de Seguretat Pública estipulen que l'executiu pot, per motius de salut pública, restringir alguns comportaments concrets i adoptar mesures preventives de protecció, sempre que sigui de forma proporcionada als objectius buscats. Vist que les mesures adoptades pel Govern fins a l'actualitat han permès contenir la propagació del virus i garantir la viabilitat del sistema de salut, es considera necessari mantenir-les per un període més prolongat.

D'aquesta manera, es trametrà la sol·licitud al Consell General perquè es pugui prorrogar de nou per a dos mesos aquesta facultat temporal –l'actual finalitzava a principis del mes de juliol–.

stats