Societat 11/02/2020

La fauna i la flora, protagonistes del Concurs d’escultures de neu del Pas

Dinou equips treballaran blocs de neu del 14 al 16 de febrer

Ara Andorra
1 min
Dinou equips participaran enguany en el concurs. / ANA

EncampDel 14 al 16 de febrer, el Pas de la Casa tornarà a viure el 17è Concurs d'escultures de neu, enguany sota la temàtica de la fauna i flora. Dinou equips participaran en el certamen que tindrà com al·licient els 1.000, 700 i 500 euros de premi, a la categoria professional i 500, 200 i 100 euros, a la categoria d'estudiants.

Organitzat pel comú dʼEncamp el concurs segueix amb l'objectiu dʼaportar un atractiu turístic a la població encampadana i sobretot, de sensibilitzar el públic sobre aquesta forma dʼexpressió artística.

El modelatge de les obres començarà el divendres a partir de les deu del matí i sʼallargarà fins al diumenge a les dotze del migdia. Els escultors tindran com a únic material permès el bloc en si mateix i hauran dʼaprofitar al màxim la seva massa i el seu volum.

Enguany els dinou equips participants estaran organitzats en parelles amb la possibilitat de comptar amb lʼajuda dʼun suplent. Els equips es reparteixen entre els quinze de la categoria professional i quatre dʼestudiants.

El jurat procedirà a la valoració de les escultures tenint en compte la creativitat però també la tècnica i la coherència de les propostes. Els participants professionals optaran a uns premis valorats en 1.000, 700 i 500 euros. Els estudiants, per la seva part, competiran per imports de 500, 200 i 100 euros. També sʼatorgaran dues mencions especials dʼexcel·lència. El comú atorgarà la dʼAndorra i la del públic, la qual serà premiada segons el vot popular.

stats