Societat 19/10/2022

Protecció Civil activa la prealerta per fort vent a la nit

Es preveu l’acostament d’una pertorbació de l’Atlàntic

ARA Andorra
1 min
Prealerta per forts vents.

Andorra la VellaEl Servei Meteorològic preveu un episodi de caràcter ventós a partir de la propera nit. Per aquest motiu, el Departament de Protecció Civil ha activat una prealerta.

Així, es preveu l’acostament d’una pertorbació de l’Atlàntic, que provocarà un increment del vent de component sud-oest a partir de la nit. Aquest flux de sud-oest vindrà acompanyat de precipitacions febles.

Segons el Servei Meteorològic, el fenomen que provocarà un impacte més gran serà el vent, amb ràfegues de 60 km/h als fons de vall i 80 km/h als cims. Tot i així, demà a la tarda es pot intensificar encara més i al nord del país s’esperen 80 km/h als fons de vall i 110 km/h als cims.

Com sempre en aquests casos, el Departament de Protecció Civil recomana a la població que retiri i asseguri els objectes dels balcons i terrasses que puguin caure, que es tanquin i assegurin portes, finestres i tendals així com abaixar les persianes durant els episodis de vent, que s’evitin activitats a l’exterior en zones de muntanya i, en general, que s’extremi la precaució.

Es poden consultar les indicacions habituals de Protecció Civil i de Mobilitat a www.protecciocivil.ad/info-riscos i a les xarxes socials i seguir l’evolució meteorològica a www.meteo.ad.

stats