Societat 29/12/2022

Protocol per aldarulls als busos: aturar el vehicle i trucar a la policia

Els conductors denuncien conductes incíviques a la línia nocturna per part de temporers

ARA Andorra
1 min
Imatge d'un bus nocturn.

Andorra la VellaJoves, sense cotxe i que volen sortir de nit. Aquesta combinació ha convertit els temporers en els principals usuaris de bus nocturn. La combinació jovent-sortir de nit-alcohol també ha derivat en tot un seguit d'incidents en els busos nocturns que ha portat diferents conductors a queixar-se. Alguns conductors es veuen incapaços per controlar desenes de joves en evident estat etílic que criden, canten i es dediquen a fer 'trastades' mentre van en el bus nocturn. En un dels casos, segons fonts coneixedores del tema, el conductor va amenaçar a trucar a la policia i amb aturar el bus i acabar amb el servei davant el tumultuós viatge.

Gabriel Dallerès, gerent de Coopalsa, una de les empreses concessionàries d'autobusos d'Andorra, ha dit que el protocol en aquests casos està molt clar: si algú altera l'ordre a l'interior d'un d'aquests vehicles, el conductor aturarà el bus i trucarà a la policia per tal de restablir l'ordre i continuar amb normalitat el trajecte.

Les queixes s'han produït fonamentalment en la línia que va fins a Arinsal i la que porta a Ordino. Les mateixes fonts han comentat que s'han viscut episodis molt desagradables i que els xofers comencen a estar molt farts de la situació i demanen solucions pel martiri en què s'ha convertit certes rutes del cap de setmana per al bus nocturn.

stats