Societat 15/11/2019

Prova pilot per allargar el Bus Exprés fins a les 22 hores

Des d’aquesta setmana està operativa una campanya de control de bitllets a totes les línies per detectar i evitar el frau

Agència Ana
1 min
El Bus Exprés. / ARXIU

Andorra la VellaEl departament de Transports, adscrit al ministeri de Presidència, Economia i Empresa, continua implementant millores en les noves línies de transport regular que van redissenyar-se al setembre. Així, iniciarà la setmana vinent una prova pilot que s’allargarà fins al 31 de desembre i que consistirà en allargar la freqüència del Bus Exprés mitja hora i, per tant, hi haurà servei fins a les 22 hores de la nit en ambdós sentits. Després de la prova pilot s’analitzarà si hi ha demanda per aquest servei i, si és així, es consolidarà.

A més, aquesta setmana s’han canviat tres parades de la Línia Exprés per millorar l’eficiència de la línia: s’han anul·lat les parades 'Terra Vella' en direcció Sant Julià de Lòria i 'Pont de Tobira' en ambdós sentits per tal que els autobusos no hagin de fer el gir a la rotonda, i s’ha creat la de 'Rotonda Escaler' també en direcció Sant Julià de Lòria per donar servei a una zona que fins ara no en tenia. A més, els autobusos paren en els dos sentits de la marxa davant de l’Estació Nacional d’Autobusos, l’eix principal dels transports regulars del país.

A demanda de l’empresa explotadora, el departament de Transports també ha indicat que a partir del dilluns 18 de novembre la freqüència de pas dels serveis dels dissabtes serà cada 15 minuts. En paral·lel, des d’aquesta setmana està operativa una campanya de control de bitllets a totes les línies per detectar i evitar el frau. Els revisors comproven si els usuaris han comprat el bitllet senzill o bé si la targeta multiviatges s’ha validat correctament.

stats