Societat 05/01/2021

El PS recorda que el nou reglament d’esquí de muntanya no contempla sancions

La formació assegura que només es poden imposar per la via legislativa i no pas reglamentària

Ara Andorra
1 min
Usuaris practicant esquí de muntanya a Grandvalira / ANA

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) i el grup parlamentari socialdemòcrata recorden que “l’única disposició legal que obliga a disposar d’un forfet és el fet d’accedir i utilitzar un mitjà de transport en el si d’un domini esquiable”. En aquest sentit, apunten que les obligacions i les sancions només es poden imposar via llei i no pas per via reglamentària, per la qual cosa el reglament de l’esquí de muntanya no contempla la imposició de sancions, asseguren aquest dimarts en un comunicat.

Els socialdemòcrates volen recordar que l’actual redactat del reglament “no preveu la possibilitat d’imposar sancions” als practicants de l’esquí de muntanya o altres pràctiques esportives, malgrat que el Govern així ho havia previst inicialment.

La formació recorda que gràcies a un requeriment dels socialdemòcrates a la Sindicatura es va modificar el text, un requeriment que "ve avalat pels informes jurídics encarregats pel mateix Consell General". La Constitució estableix que “ni la imposició d’obligacions ni de sancions és possible per cap altra via que per la via d’una llei”, expliquen des de la formació política. D’aquesta manera, el Consell General “ha fet el que havia de fer com a institució”, que és protegir les seves competències i “no permetre que el Govern creés aquesta possibilitat a través d’un reglament”.

stats