Societat 30/03/2018

Els psicòlegs esperen tenir la proposta sobre la cartera de serveis a mitjans d'abril

El col·legi ha previst una formació per al col·lectiu sobre abús infantil

M. F.
1 min
El president del CPSIA, Òscar Fernández. / C.G.

Andorra la VellaEl Col·legi de Psicòlegs continua el treball intern sobre l’entrada dels professionals a la cartera de serveis. D’aquesta manera, tal com explica el president, Òscar Fernández, s’espera que a mitjans d’abril es pugui tenir una proposta “el màxim consensuada” per poder presentar al ministeri i continuar d’aquesta manera les negociacions perquè aquests professionals de la salut puguin estar conveniats per la CASS.

Cal recordar que a finals de febrer hi va haver una reunió entre el ministeri de Salut, la CASS i el SAAS i el col·legi en què es van apropar posicions sobre la inclusió dels psicòlegs a la cartera de serveis i després de la qual es va acordar treballar en dos aspectes de manera paral·lela, els criteris que han de marcar l’entrada dels professionals a aquesta cartera i també quins serveis concrets ha de cobrir la CASS. Els psicòlegs treballen precisament en aquests dos aspectes.

D’altra banda, el dia 9 d’abril, Fernández compareixerà davant la comissió legislativa de Sanitat i Medi Ambient per exposar la situació professional dels psicòlegs dins el sistema de salut.

Fernández comenta que estan “molt centrats” en aquest treball però, tot i així, no deixen de banda l’organització de formacions adreçades als col·legiats i, per aquest motiu, els dies 13, 14 i 15 d’abril oferiran una sobre abús infantil, que també estarà oberta a professionals d’altres àmbits. Segons Fernández, és “una problemàtica que existeix” i que han volgut abordar amb la participació d’experts de Catalunya que vindran a oferir aquest taller.

stats