Societat 31/07/2018

La Purito Andorra 2018 tanca les inscripcions amb un 20% més de participants

Per la seguretat dels ciclistes, el comú d'Encamp ha previst talls intermitents durant dissabte al matí

Ana
2 min
La mascota de La Purito Andorra 2018, minuts abans que comencés la roda de premsa de presentació de la marxa./ T. N. (ANA)

EncampAquest cap de setmana Andorra passarà a ser territori ciclista amb La Purito Andorra 2018. La marxa començarà a Sant Julià de Lòria i finalitzarà als Cortals, amb un total de 145 kilòmetres en el recorregut més llarg.

En la quarta edició, La Purito Andorra ha arribat a les 2.700 inscripcions, un 20% més que en la darrera edició. "Hem hagut de tancar les inscripcions perquè és una marxa molt jove i sé que moltíssima gent s'ha hagut de quedar fora, però volem donar un bon servei", ha explicat el ciclista i organitzador de la cursa Joaquim Rodríguez. A la marxa també participaran ciclistes de renom, com Carlos Sastre, Sandra Santanyes, Joseba Beloki o la corredora de muntanya Núria Picas.

La cursa atreu any rere any milers d'aficionats que no només venen per la cursa, sinó que aprofiten tota la setmana per entrenar i visitar el país. "El que és xulo és pujar un port i que la gent que et trobis et digui que ens veiem diumenge que ve", ha comentat Joaquim Rodríguez.

El cònsol de la parròquia, Jordi Torres, s'ha mostrat "molt satisfet" que actes com La Purito Andorra se celebrin a Encamp i ha refermat la "voluntat de continuar apostant per aquest tipus d'esdeveniments". El cònsol ha anunciat que, malgrat que el contracte amb la organització continua vigent un any més, "haurem de començar a parlar per donar-li continuat perquè veiem que són coses que a nivell de país i de parròquia tenen una transcendència molt important".

De la mà de La Purito ve La Purito Kids, la prova per a infants d'entre 5 i 14 anys i que, segons Rodríguez, "està agafant molta força" perquè dona l'oportunitat als nens i nenes de participar en la marxa, de la mateixa manera que faran els seus pares l'endemà. Ja s'han inscrit 130 infants de sis nacionalitats diferents, tot i que "en els darrers dies entren més inscripcions" i els organitzadors preveuen arribar als 150 participants. Com a novetat, el guanyador de cada categoria de La Purito Kids s'endurà una bicicleta com a premi.

Afectació al trànsit

Per la seguretat dels ciclistes, la cap del departament de Turisme, Anna Majoral, ha anunciat talls intermitents als carrers d’Encamp durant el matí d’aquest dissabte. Així, de les 10 a les 10.20 hores l’avinguda del Príncep Benlloch, un tram del carrer del Mirador i els carrers d’Engolasters i de l’Arena estaran tancats al trànsit rodat. De les 10.30 a les 12.45 hores aproximadament el comú té previst talls intermitents de 10 minuts a les avingudes Benlloch i de Joan Martí en direcció Escaldes-Engordany i al carrer de La Molina.

El diumenge es podrà accedir als Cortals d'Encamp en vehicle fins a les 12 hores, tot i que el trajecte de pujada es podrà fer fins a les tres de la tarda. Com que el Funicamp està tancat, Majoral ha anunciat que el comú habilitarà sis minibusos amb un servei ininterromput des de les 8 del matí. Els busos pararan davant del Funicamp i arribaran fins als Cortals. Les mesures no afectaran els veïns de la zona.

stats