Societat 04/08/2018

La Purito Kids es consolida amb més de 150 inscrits

Encamp ha acollit les curses de les diverses categories en un ambient festiu, marcat per la calor i amb molts adults expectants per la prova de diumenge

Ana
2 min
Dos corredors al pas per la línia de meta en una de les voltes que havien de fer al circuit. / P. R.

EncampEl Principat viu aquest cap de setmana un dels esdeveniments més esperats per la comunitat ciclista. La Purito arriba a la seva quarta edició amb més de 2.700 inscrits, tot un record, i la seva versió infantil també s'ha consolidat en el segon any que es disputa. Enguany hi ha més de 150 inscrits repartits entre les diverses categories i confirma la bona salut d'aquest esport al país."La veritat és que el nombre d'inscrits va creixent i això ens interessa, és una prova molt familiar i els fills arrosseguen els pares, que la majoria ja són ciclistes i molts d'ells també participaran a la Purito el diumenge", ha explicat Jordi Torres, cònsol major d'Encamp abans d'afegir la importància que té l'increment de les inscripcions "per crear noves sinergies a la parròquia i aconseguir que es faci vida a Encamp i es pernocti als hotels".A la vegada, Purito Rodríguez es mostrava exultant en comprovar l'èxit de la segona edició de les curses pels més petits. "Estem molt contents, ja veieu quans nens tenim, esperem que vagi bé i que no hi hagin caigudes", ha comentat Rodríguez. L'objectiu de fer l'edició per a infants és "aconseguir que s'ho passin bé i que gaudeixin d'aquest esport", ha afegit l'exciclista.

Els infants recollint el seu dorsal minuts abans de l'inici de la primera cursa del matí. / P. R.Purito també s'ha referit a la calor que pot afectar el diumenge als participants de la prova reina. "La calor és el pitjor enemic del ciclista, i aquí a la muntanya es nota més, però estem preparats amb gel i aigua i hem marcat totes les fonts", ha assegurat l'organitzador. Al brífing que es durà a terme la tarda del dissabte també es remarcarà la importància d'hidratar-se, "que ningú tingui por d'estar deu minuts de més als avituallaments", ha aconsellat Purito.Entre els més de 150 infants apuntats i els més de 2.700 inscrits per diumenge, la Purito es consolida com una de les proves ciclistes amb més tirada del país, que cada edició aplega més corredors i en porta més de fora.

stats