Societat 31/07/2019

La Purito Kids donarà el tret de sortida dissabte d'un gran cap de setmana ciclista

A causa de l'arribada de la marxa cicloturista als Cortals, el Funicamp realitzarà una jornada de portes obertes

Carles Alonso
2 min
La Purito Kids tornarà a ser l'avantsala de la marxa cicloturista. / COMÚ D'ENCAMP

Andorra la VellaAmb un circuit circular de 700 metres de llargada, la tercera edició de La Purito Kids donarà el tret de sortida a un gran cap de setmana ciclista que culminarà aquest diumenge 4 d'agost amb el recorregut pels adults.

El dissabte 3 d'agost, els nens i nenes de 5 a 14 anys tindran l'oportunitat de participar i emular als grans de casa, participant en La Purito Kids. Les sortides seran per grups d'edat, amb el següent ordre: infantils (13-14 anys) faran quinze voltes; prebenjamins (5 i 6 anys), que faran dues voltes; benjamins (7 i 8 anys) que hauran de cobrir quatre voltes al circuit; principiants (9 i 10 anys) que faran sis voltes i alevins (11 i 12 anys) separats en dues subcategories, no federats i federats, que realitzaran vuit i deu voltes, respectivament. El lliurament de premis, als tres primers classificats de cada categoria, està previst que es faci cap a les 13 hores.

Per a la seguretat dels participants de La Purito Kids, el comú d'Encamp té previst realitzar talls intermitents a les carreteres, de 10 a 13 hores, que afectarà el carrer de La Molina, les avingudes Príncep Benlloch i de Joan Martí (només en sentit de baixada a Escaldes-Engordany, perquè el carril de pujada estarà obert), els carrers del Solà, del Pedral, de les Arribes, de la Valireta i del Pas de la Casa. Tanmateix, entre cursa i cursa la circulació de vehicles romandrà oberta entre 5 i 10 minuts.

L'endemà, diumenge 4 d'agost serà el torn de la marxa cicloturista de La Purito, que arriba a la seva cinquena edició. La prova, que porta el nom del ciclista de Parets del Vallès, compta amb tres recorreguts: 28, 80 i 145 quilòmetres, amb sortida a Sant Julià de Lòria i amb arribada als Cortals d'Encamp.

A causa de l'arribada de la marxa cicloturista als Cortals, el Funicamp realitzarà una jornada de portes obertes amb gratuïtat al giny, per facilitar l'arribada dels familiars i seguidors de la cursa a la línia de meta. A més, s'ampliarà l'horari del giny, que serà de 9 a 20 hores.

stats