Societat 15/02/2023

Quatre sessions formatives el 2023 per esdevenir propietari de gossos perillosos

Les sessions es duran a terme a la sala de formacions de la base central del COEX

ANA
2 min
Gossos a la gossera. / GOSSOS

Andorra la VellaEl ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha fet públiques les quatre dates en què es duran a terme les accions formatives per a les persones que vulguin esdevenir propietàries de gossos potencialment perillosos. Aquestes formacions, que són el següent pas a les impartides en els centres d'ensinistrament, tenen com a finalitat abordar els aspectes legals relacionats amb la tinença d'animals de companyia, especialment pel que fa als gossos potencialment perillosos. Les sessions, que es duran a terme a la sala de formacions de la base central del COEX, tindran lloc el 8 de març, el 7 de juny, el 6 de setembre i el 29 de novembre, totes elles entre les 20 i les 22 hores.

L'objectiu de les formacions, impartides per personal del ministeri de Medi Ambient amb la col·laboració d'agents del Cos de Banders, és regular que tota persona que vulgui adquirir o adoptar un gos potencialment perillós obtingui l'acreditació conforme disposa de les habilitats i els coneixements per poder-se'n fer càrrec.

Segons es detalla aquest dimecres en el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA), l'acció formativa haurà de tenir un nombre mínim de tres persones i un màxim de deu per celebrar-se. Els candidats que hi vulguin assistir hauran de presentar la sol·licitud corresponent al Servei de Tràmits o bé a través de la seu electrònica del Govern mitjançant l'adreça www.e-tramits.ad/tramits, i hauran d'especificar a quina sessió volen assistir.

A més, hauran d'adjuntar un document que acrediti que són majors d'edat, juntament amb l'atestació que acredita que han superat satisfactòriament la formació prèvia obligatòria en un centre d'ensinistrament legalment establert, a tot tardar cinc dies hàbils abans de la data d'inici de les formacions.

El cost de la formació serà de 30 euros i s'haurà de satisfer en el moment de presentar la sol·licitud. Tot i això, les persones que adoptin un gos potencialment perillós, un gos perillós que hagi cursat ingrés a la gossera oficial o que es trobi en règim d'acollida temporal sota l'empara d'una entitat protectora d'animals legalment establerta, no hauran de fer el pagament.

Pel que fa al contingut de la sessió, s'abordarà el marc legal relatiu als animals de companyia; els punts més rellevants de la normativa vigent; les obligacions administratives derivades de la tinença d'un animal de companyia; el procés d'identificació i registre d'un animal de companyia; el marc legal relatiu a la tinença de gossos perillosos i gossos potencialment perillosos; els requisits sobre la tinença d'aquests animals; les mesures de seguretat, i les infraccions i sancions. Tot el contingut es podrà consultar a la plana web del Cos de Banders.

En acabar la formació, els candidats hauran de superar una prova d'avaluació de tipus test per obtenir l'acreditació corresponent. Es considerarà apte un candidat que obtingui una nota igual o superior a 10 sobre 20. En cas de no superar la prova d'avaluació, el candidat podrà tornar a presentar una sol·licitud d'inscripció i haurà de tornar a satisfer l'import de 30 euros.

stats