Societat 17/01/2019

La querella contra el traumatòleg acusat d'operar una cama equivocada ja ha estat presentada

Darrere de l'actuació del facultatiu es veu una motivació econòmica

Ara Andorra
2 min
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell. / Arxiu ANA

Andorra la VellaLa dona que el traumatòleg Ignacio Torrero hauria operat, presumptament, de la cama equivocada ha presentat ja la querella contra aquest facultatiu i també contra l’anestesista, Eva Digón, que va actuar en aquella intervenció. En l’escrit de querella presentat se’ls acusa, al primer com a autor i a la segona com a còmplice, dels delictes de falsificació documental i lesions doloses.

Els fets es remunten al 29 de gener del 2015, quan la dona havia de ser intervinguda de la cama esquerra i, en canvi, se la va operar de la dreta. La pacient havia signat un consentiment per ser operada el 25 de novembre del 2014 i, segons hauria justificat el metge, el mateix dia de la intervenció la dona li hauria demanat que l’operés de la dreta. Això, segons aquestes mateixes fonts, no té cap mena de credibilitat i, en cas que això hagués estat així, es considera que la intervenció s’hauria d’haver anul·lat tenint en compte que tot estava preparat per a la cama esquerra, que a més era la que la dona tenia pitjor i de la qual fins i tot s’havia fet una infiltració per mirar d’evitar l’operació.

Sembla que un cop la pacient havia estat intervinguda de la cama dreta, i amb la suposada pretensió de “cobrir-se les espatlles”, s’haurien fet dos consentiments informatius postoperatoris, que s’han descobert ara i que serien falsificats, i dels quals no s’ha tingut coneixement fins que s’ha revisat l’historial clínic de la dona. A més a més, hi ha anotacions en el curs clínic fetes moltes hores després de la intervenció, i que haurien servit per justificar l'actuació del doctor.

Les mateixes fonts consultades assenyalen que darrere aquesta actuació del metge hi podria haver una motivació econòmica, ja que poc després passava a ser professional liberal.

stats