Societat 17/05/2019

Quinze projectes en la 6a edició del Congrés de ciència de l'UdA

Més de 400 infants participen en una nova edició del certamen que busca promoure l'interès dels més menuts en el camp de la ciència

Agència ANA
1 min
Els nens assistents a la 6a edició del Congrés de ciència a la vida quotidiana. / UdA

Sant Julià de LòriaEn el marc de La universitat dels infants, aquest divendres 17 de maig la Universitat d’Andorra (UdA) ha celebrat el 6è Congrés de ciència a la vida quotidiana, una jornada en la qual més de 400 infants del darrer curs de primera ensenyança del país han pogut mostrar els projectes científics amb els quals han treballat durant el curs. En total, s’han presentat quinze projectes, d’onze escoles diferents, sobre temàtiques diverses: des de com construir un aspirador fins a l’experimentació amb la gravetat, passant pel sistema d’absorció dels bolquers, la programació d’un cotxe o la fabricació d’un aerogenerador.

El congrés, que organitzen els professors i estudiants de Ciències de l’educació de l’UdA, s’ha dut a terme als auditoris Rocafort i Claror del Centre cultural i de congressos lauredià, on els alumnes d’entre 11 i 12 anys han mostrat els seus invents davant del públic assistent. Després del dinar, la jornada s’ha clòs amb l’espectacle 'Experimentem amb la ciència' a càrrec de la companyia Clowntífics.

stats