Societat 16/01/2020

Unes 1.500 racions d’escudella de Sant Antoni a Encamp

La sopa està elaborada per les expertes mans de les padrines del poble i pels treballadors del departament de Cultura

Agència Ana
1 min
Un plat d'escudella. / COMÚ D'ENCAMP

EncampEl comú dʼEncamp celebrarà aquest diumenge, al voltant de les 13.30 hores, la tradicional escudella de Sant Antoni amb el repartiment dʼunes 1.500 racions. Com ja és habitual, la sopa està elaborada per les expertes mans de les padrines del poble i pels treballadors del departament de Cultura, que utilitzen, per a la seva elaboració, 700 litres de brou, 3.000 mandonguilles, gallina, bull, arròs, cigrons i verdures, entre dʼaltres.

Tanmateix, just abans de la degustació de lʼescudella, a les 13 hores, tindran lloc els tradicionals Encants de Sant Antoni, en què els manadors del comú dʼEncamp, juntament amb el mossèn de la parròquia, subhastaran coques, bulls, embotits, peus de porc i dʼaltres productes. La recaptació anirà destinada a obres socials a través de la rectoria encampadana.

Lʼescudella i els Encants de Sant Antoni dʼEncamp enguany canvien dʼubicació, i es realitzaran a la plaça dels Arínsols. Pel que fa al Pas de la Casa, lʼescudella de Sant Antoni es realitzarà el diumenge 26 de gener, a partir de les 13 hores, als voltants de lʼEsglésia de Sant Pere, i es repartiran unes 600 racions.

Una de les novetats a destacar en aquesta festivitat és que, per primera vegada, es repartiran, tant a Encamp com al Pas de la Casa, racions dʼescudella, pa i tortell sense gluten, per aquelles persones celíaques.

stats