Societat 13/10/2019

Una jove encampadana engega una recollida de signatures davant la pèrdua del Prat Gran

Diversos veïns de la zona s'han apropat per a donar-li suport

M. P.
2 min
Els joves han estat recollint signatures davant la pèrdua del Prat Gran. / M. P.

Encamp"Em va arribar a les orelles que volien treure el parc per posar-hi habitatges i no em va agradar gens la idea perquè fa molts anys que vinc aquí". Aquestes han estat les paraules de l'Ariadna Blanch, una jove encampadana de 13 anys que aquest diumenge, acompanyada per la seva mare i altres joves implicats en la causa, s'han citat a la plaça del Rellotge del Prat Gran per recollir firmes i aconseguir evitar així la pèrdua de la zona verda més gran del poble d'Encamp.

La jove ha posat en relleu que aquest és un espai molt transitat pels veïns de la parròquia i, a més, hi ha escolars de primària "que vénen a fer classes d'educació física". "Jo sempre he pensat que no importa la meva opinió, però ja m'he cansat", ha indicat, i és per aquest motiu que ha decidit engegar aquesta recollida de firmes. A més a més, Blanch també està duent a terme aquesta tasca a l'escola i, fins i tot, ha estat parlant amb la directora del centre per veure "si es podia fer alguna cosa". A banda, la jove ha redactat una carta adreçada al cònsol major, Jordi Torres, on "expresso els meus sentiments" dient que "estic molt decebuda per la decisió que han pres i que espero que la canviïn".

També han opinat de la mateixa manera alguns dels veïns que s'han apropat per deixar palesa la seva signatura. La Teresa Blanco ha felicitat els infants per engegar aquesta iniciativa, ja que "ells són un dels sectors que més patirà la pèrdua perquè gaudeixen molt en aquest parc" i, a banda, ha lamentat que en moltes ocasions els infants "no tenen ni veu ni vot". La Marie Rose Toikon-Durfind, veïna d'Encamp des de fa 50 anys, també s'ha posicionat en contra de la pèrdua dels terrenys, ja que va ser testimoni de la seva construcció. "El comú d'Encamp ha de fer alguna cosa perquè el parc es quedi aquí", ha sentenciat.

La problemàtica és existent des de fa vuit anys donat que la propietària del terreny és Casa Areny, que cedeix la parcel·la a canvi d'un lloguer. Fa poc més d'un mes, els propietaris de la zona van informar el comú de la seva intenció de vendre, donant-los-hi la prioritat a l'hora d'efectuar la compra. El consistori va transmetre als ciutadans, a través d'una reunió de poble, que el cost de l'operació seria de 38 milions d'euros, un preu que es considera excessiu. Tot i que el comú va valorar en un primer moment l'adquisició d'una part del parc per un cost de 16 milions d'euros, finalment es va descartar per falta de consens entre els consellers de la majoria.

stats