Societat 20/11/2023

Reflexió a Andorra en el Dia Mundial de la infància

Segons la Fundació Vicky Bernadet, el 20% de la població infantil a Andorra ha patit abusos sexuals en entorns familiars i de confiança

ARA Andorra
1 min
Imatge D'UNICEF

Andorra la VellaSegons la Fundació Vicky Bernadet, el 20% de la població infantil a Andorra ha patit abusos sexuals en entorns familiars i de confiança, xifra que coincideix amb la mitjana europea.

La fundació, dedicada a la prevenció d'aquests abusos des de 1997, destaca la tendència al silenci i la falta de denúncia d'aquests casos.

Tal com ha informat RTVA, amb motiu del Dia Mundial de la Infància i el Dia Europeu contra l'Abús Sexual Infantil, la fundació ha ofert una formació a professionals vinculats al món educatiu, al Servei d'Infància i Adolescència del Govern, als cossos policials i a l'àmbit associatiu andorrà.

La sessió, a càrrec de la psicòloga de la fundació Pilar Polo, destaca la importància de reforçar la informació sobre sexe, afectivitat i consentiment, així com crear espais de debat per detectar possibles casos d'abusos.

El Cap de Govern s'ha pronunciat amb relació al Dia Mundial de la Infància "Des del Govern ens sumem al Dia Mundial de la Infància per commemorar l’aprovació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant del 20 de novembre del 1989 i donem suport a la tasca i als projectes que desenvolupa el Comitè Nacional d’Andorra per UNICEF".

 

stats