Societat 05/12/2021

Reforç al transport escolar i recomanació per reduir la circulació al territori davant la persistència de les nevades

Els familiars dels infants que es vegin afectats pel canvi d'horari rebran un sms

ANA
2 min
Un vehicle colgat de neu a Arinsal.

Andorra la VellaEl Govern informa que davant la persistència de nevades generalitzades a tot el país fins dilluns al matí es reforçarà el servei de transport escolar aquest dilluns 6 de desembre. D'aquesta manera, es desdoblaran algunes línies i es modifiquen diferents horaris per avançar-los lleugerament. Els familiars dels escolars que estiguin afectats pels canvis d'horari rebran la informació a través d'un sms.

En la mateixa línia, des de l'executiu i els departaments de Protecció Civil i Mobilitat reiteren la recomanació de limitar els desplaçaments pel territori davant la previsió del Servei Meteorològic. L'episodi de neu anirà perdent intensitat durant el matí d'aquest dilluns fins a cessar al migdia. Així, es preveuen gruixos de neu nova de 15 centímetres (cm) a 2.500 metres, de 10 cm a 2.000 metres, de 7 cm a 1.500 metres i de 3 cm a 1.000 metres.

Per aquest motiu, els departaments de Protecció Civil i de Mobilitat recomanen la població evitar tant com sigui possible l'ús del vehicle privat en els desplaçaments interns, anticipar els desplaçaments i assegurar circular amb els equipaments especials obligatoris. De la mateixa manera, es recomana l'ús del transport públic i compartir vehicles per tal d'evitar saturar la xarxa viària. A més, tenint en compte que a causa de les precipitacions de les darreres hores el mantell nival es troba poc estabilitzat, recomanen limitar les activitats a la muntanya fora dels dominis segurs. En tots els casos és necessari consultar el butlletí de perill d'allaus i la previsió meteorològica abans d'efectuar qualsevol sortida.

Els departaments del Govern pertinents, Servei Meteorològic, Protecció Civil, Mobilitat, COEX i els Cossos Especials continuen atents a l'evolució de les previsions meteorològiques així com a l'assistència i manteniment de la xarxa viària. Es poden seguir les indicacions a través de mobilitat.ad, meteo.ad, a protecciocivil.ad, així com les xarxes socials oficials, per informar-se de l'estat de les carreteres, la previsió meteorològica i de les recomanacions de seguretat.

stats