Societat 24/05/2018

El refugi del Pla de les Pedres, ple de brossa

El col·lectiu No Working on Powder Days difon un vídeo on mostra la gran quantitat de deixalles que s'hi han deixat

E. J. M.
2 min
Recollida de deixalles al refugi del Pla de les Pedres. / NWPD

Andorra la VellaUn membre del col·lectiu No Working on Powder Days ha denunciat mitjançant un vídeo difòs a les xarxes socials el lamentable estat en què s'ha trobat el refugi del Pla de les Pedres, ple de brossa. L'home ha expressat la seva sorpresa en arribar al refugi lliure –situat a 2.150 metres d'altitud, a sobre de les Bordes d'Envalira, al costat de les pistes d'esquí de Soldeu-El Tarter– i trobar-se tanta quantitat de deixalles espargides tant a l'exterior com a l'interior de l'equipament de muntanya.

El denunciant i la seva acompanyant han recollit les escombraries i han arreplegat diverses bosses, plenes d'ampolles i plàstics. El personal de Grandvalira ha baixat la brossa amb una camioneta fins als contenidors més pròxims per llençar els residus.

El Pla de les Pedres és un refugi d'accés relativament fàcil i, segons explica l'autor del vídeo, acull trobades i festes de final de temporada. El que no s'esperava era trobar-hi tota la brutícia...

El Cos de Banders ha agraït el col·lectiu la difusió del vídeo i ha lamentat la manca de civisme.

El perfil de Facebook Manteniment de refugis d'Andorra informa habitualment de l'estat en què es troben els refugis lliures, on freqüentment s'hi troben moltes deixalles. L'11 de maig, amb motiu del Clean Up Day, i amb la col·laboració del Centre Andorra Sostenible i l'alumnat del Centre de Formació Professional, es va organitzar una jornada de neteja al refugi de Roca de Pimes. El grup va recollir diverses bosses d'escombraries de l'equipament, situat a 2.170 metres d'altitud, entre Conangle i la Solana de Caborreu, a prop de la Rabassa.

Clean Up Day al refugi de Roc de Pimes. / FACEBOOK

A principis de maig també es van trobar diverses ampolles i llaunes que es van quedar 'abandonades' al refugi de Fontverd, a la vall del Madriu-Perafita-Claror.

stats