Societat 15/06/2021

El rei emèrit d'Espanya tenia un compte a Andorra

S'ha trobat una transferència per valor de 150.000 euros

ARA Andorra
1 min
El rei emèrit Joan Carles I.

Andorra la VellaEl rei emèrit d’Espanya, Joan Carles de Borbó, tenia un compte ocult a Andorra. Segons explica El Confidencial, la investigació que s'està duent a terme a Suïssa sobre la presumpta fortuna oculta del pare del rei Felip VI d'Espanya ha descobert l'existència d'un compte a Andorra que va estar obert durant deu anys.

Segons la informació apareguda, tot sembla indicar que Joan Carles I controlava aquest compte a través d'una societat instrumental dirigida per testaferros, Stream SA, la qual es va dissoldre oficialment el passat 4 de maig.

El fiscal del cas a Suïssa, Yves Bertossa, ha trobat una transferència de la Fundació Zagatka, la mercantil de Liechtenstein que tot sembla indicar que Joan Carles I feia servir per cobrar comissions irregulars i pagar viatges privats, fet que ha portat els investigadors a fixar-se en Andorra.

Aquesta transacció es va fer el 19 de maig del 2008. Tal com indica El Confidencial, aquest dia el dipòsit de Zagatka al Credit Suisse va registrar una sortida de 150.012,28 euros. Aquests diners es van enviar, en teoria, a la societat panamenya Stream SA. Ara, s'ha descobert que aquests diners de Zagatka van anar a un compte d'Andorra. 

De fet, segons la informació apareguda el gestor Arturo Fasana, un dels testaferros el rei emèrit, va enviar a Credit Suisse l'ordre de transferir 150.000 euros de Zagatka a Stream SA. Fasana va precisar que els diners s'havien d'ingressar en un compte que Stream SA tenia a Andorra.

El compte andorrà es va cancel·lar el 2016. 

Fins ara no es té constància que l'emèrit hagi comunicat a l'Agència Tributària espanyola res sobre alguna informació sobre Andorra, indiquen els mitjans espanyols.

stats