Societat 09/12/2021

El relat ‘Execució a l’alba’, d'Eunís Font, guanya el XII Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror d’Encamp

Les obres guanyadores s'inclouran en l'edició d'un llibre

ANA
2 min
L'entrega de premis a les guanyadores del XII Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror d’Encamp.

EncampLa biblioteca comunal d'Encamp ha acollit aquesta tarda l'entrega dels guardons del XII Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror. L'esdeveniment s'ha fet a porta tancada i sense públic a causa de les mesures sanitàries decretades pel Govern per prevenir la propagació del coronavirus. A l'acte hi han assistit la cònsol major, Laura Mas, part dels guanyadors i l'escriptora Elisabeth Zorita, membre del jurat d'enguany.

La guanyadora d'aquesta dotzena edició ha estat Eunís Font, amb el relat 'Execució a l'alba', una obra que segons el jurat té com a punt fort el llenguatge, tot indicant que la història està molt ben estructurada i compta amb un lèxic molt acurat. El segon i tercer premi han estat atorgats a Albert Ruiz amb el relat 'Líders' i Abril Montané amb l'obra 'Mirar-te als ulls'. En la categoria juvenil s'han endut els guardons Claudia Vinyal, Sara Armengol i Esther Llobet, amb els relats, 'El secret de Crímson House', 'Tot té un perquè' i 'Darrere dels teus ulls', respectivament. I en la infantil, Meritxell Micó amb el relat 'Ikigai', Noa Vieira i Ana Garcia amb 'Un simple diari de terror' i Nerea de Pablo amb l'obra 'Aventura al cementiri de la boira'.

La dotzena edició del premi ha comptat amb un rècord de participació des que es va iniciar el certament, acollint un total de 105 relats (66 en la categoria de joves, 31 en la d'adults i 8 en la d'infants). La cònsol major ha agraït i destacat "la gran participació i el nivell de les obres, que cada edició estan més treballades". Per la seva banda, el jurat ha elogiat la diversitat dels relats i ha assegurat que aquest any s'han trobat amb històries molt originals i sorprenents. En relació amb l'elecció dels guanyadors, han matisat que s'ha buscat un conjunt, tant pel que fa a la imaginació que presenta la història com al desenvolupament i estructura d'aquesta. S'ha tingut en compte el lèxic i altres elements tècnics, com la riquesa literària i la composició narrativa.

Els relats guanyadors s'inclouran en l'edició d'un llibre que recollirà els premiats de l'any passat, els d'enguany i els de les dues pròximes edicions del premi.

stats