Societat 25/06/2019

Relíquies de motor del segle passat

Andorra la Vella serà escenari, de l'1 al 7 de juliol, del ral·li internacional de vehicles antics

C. G.
2 min
El president de l'Associació Andorrana de Vehicles Antics, Lluís Dejuan, presenta el FIVA World Rally 2019. / C. G. (ANA)

Andorra la VellaLes bones sensacions que va deixar entre els participants el FIVA World Rally for Motorcycles del 2015 ha permès que el país torni a ser escenari d'un esdeveniment internacional que aplega bona part dels vehicles antics més valuosos del món. Però, en aquest cas, els cotxes substituiran les motos, protagonistes ara fa quatre anys. El FIVA World Rally 2019 se celebrarà de l'1 al 7 de juliol a Andorra la Vella i permetrà veure un centenar de cotxes, alguns dels anys 30 del segle passat, pels carrers d'Andorra la Vella. Els participants vindran de països com l'Argentina, Suïssa, França, Alemanya, el Regne Unit i, evidentment, també hi haurà representació andorrana.

Així ho ha explicat Lluís Dejuan, president de l'Associació Andorrana de Vehicles Antics i impulsor de l'esdeveniment, que és "la màxima fita a la qual podem aspirar" després d'haver acollit les motos antigues, ha destacat. Servirà perquè "es conegui Andorra de dalt a baix", i per aquest motiu els assistents d'arreu del món no només conduiran els seus vehicles per carreteres andorranes sinó que participaran en activitats relacionades amb la cultura, la gastronomia, l'oci i les compres. També estan previstes activitats a França i Espanya.

El dia fort serà el 6 de juliol, dissabte, amb la desfilada dels vehicles participants al ral·li, i amb un concurs i premis per a les millors relíquies.

La competència serà forta ja que, ha destacat Dejuan, vindran vehicles esportius "impressionants", com uns de la Haia del 1936. Tampoc tenen res d'envejar els d'Andorra, que estan en un "perfecte estat de conservació i restauració".

A l'acte de presentació de l'esdeveniment ha assistit el cònsol menor d'Andorra la Vella, Miquel Canturri, que ha destacat el retorn econòmic que generarà a la parròquia el ral·li, tenint en compte que els assistents s'allotjaran a la capital, menjaran als seus restaurants i, a més, es tracta d'un tipus de turista amb un nivell econòmic "mig-alt".

stats