Societat 17/05/2018

El Renova subvenciona el 40% de la instal·lació de plaques fotovoltaiques

L'Oficina de l'Energia i el Canvi Climàtic presenta les novetats del programa als actors interessats

Ana
2 min
Presentació del programa Renova 2018 als actors interessats. / SFG

Andorra la VellaL'Oficina de l'Energia i el Canvi Climàtic ha presentat el programa Renova de foment de l'eficiència energètica dels edificis i l'ús de les energies renovables corresponent al 2018, que es va obrir al març, als diferents actors interessats en els ajuts, com instal·ladors, enginyers, advocats, arquitectes i agents immobiliaris. A la reunió també hi han assistit respresentants de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), l'Agreda, l'Acoda, Andorra Telecom i FEDA.

El cap de l'Oficina, Carles Miquel, ha explicat les novetats que incorpora el Renova, especialment el Renova Fotovoltaica, que transforma els ajuts a la venda d'energia previstos fins ara en ajuts directes a la instal·lació, per adaptar-se al projecte de llei d'impuls de la transició energètica i del canvi climàtic, que preveu que es permeti l'autoconsum. La novetat suposa que, en lloc de subvencionar la venda d'energia fotovoltaica que s'injecti a la xarxa, el programa fomenta el fotovoltaic amb un ajut directe a la instal·lació del 40%, amb un topall de 20.000 euros. Amb aquest ajut es pretén aixecar la barrera que pot suposar la inversió inicial necessària.

D'altra banda, en la reunió, que es va celebrar divendres passat, també es va informar de la branca del programa Renova+, que vol fomentar les actuacions globals en edificis i, per això, s'augmenten els topalls de subvenció que es poden atorgar a les actuacions que assoleixin una millora de la certificació energètica. En cas que s'obtingui una qualificació A, el topall de subvenció s'augmenta fins als 125.000 euros, amb un percentatge de subvenció del 30%, i quan s'obtingui una qualificació B, el topall serà de 100.000 euros, amb un percentatge del 25%.

Quant al programa Renova clàssic, les actuacions de millora de l'eficiència energètica sobre determinats elements de l'exterior de l'edifici es diferencien en dues categories per fomentar les actuacions amb major impacte: les millores en façanes i cobertes es podran subvencionar entre un 14 i un 18% segons el nivell de millora, mentre que les actuacions sobre finestres es limitaran entre un 5 i un 14%.

stats