Societat 27/05/2019

La resident russa va morir per una caiguda

Les proves enviades a Barcelona encara trigaran vuit mesos en donar resultats

Joan Ramon Baiges
2 min
Zona on s'ha trobat el cos de la dona de 69 anys. / T. N.

Andorra la VellaLa policia no està encara en condicions de determinar les causes que van provocar la mort de Galina, la dona russa de 69 anys que va ser trobada morta aquest diumenge passat en una zona de difícil accés al rec del Solà a l'altura de l'Andorra Park Hotel, a Andorra la Vella. El que sí descarten els investigagors és qualsevol indici de criminalitat, encara que les proves que els forenses han enviat a un laboratori de toxicologia de Barcelona encara trigaran més de sis mesos en arribar i, per tant, encara és difícil determinar les causes de la mort. El que està clar és que la dona patia moltes malalties i, de fet, feia poc que havia estat ingressada a l'hospital. És impossible determinar si la caiguda va ser accidental i li va provocar la mort o bé si va caure per una indisposició.

La família feia una setmana que buscava la dona i havia enganxat cartells en diferents llocs demanant l'ajuda ciutadana per si algú l'havia vist, ja que va desaparèixer fa dos diumenges. Segons publica El Periòdic d'Andorra, un amic de la família va trobar el cadàver fora del passeig, concretament en un punt escarpat entre el camí i l'Andorra Park Hotel, quan col·laborava amb les tasques de recerca. L'home va avisar la policia, que va identificar formalment la dona i va activar el protocol per procedir a l'aixecament del cadàver.

El rotatiu assenyala que el grup de la Unitat d'Investigació Criminal del servei de l'ordre es va desplaçar fins al lloc de la troballa del cadàver per revisar el perímetre i buscar elements que contribueixin a l'aclariment dels fets. El cadàver no era visible a simple vista, ja que el cos va ser trobar on el passeig té més inclinació cap a la vall, en un pendent vertical de 15 metres d'altura.

stats