El psicòlegs consideren que els residents del Cedre no reben l’atenció necessària

La reducció d'hores del personal del centre és un dels temes que més preocupa als professionals

El Col·legi Oficial de Psicòlegs d'Andorra (COPSIA) ha constatat en les darreres setmanes que els residents del Centre sociosanitari el Cedre no estan rebent l'atenció psicològica necessària ni tampoc la que marcarien els criteris del nou model d' Atenció Centrada en la Persona (ACP), en el qual s'està transformant el centre i que s'instaurarà de cara al 2020. Aquest nou model pretén donar més llibertat als residents amb l'objectiu d'esdevenir un centre d'atenció a les persones i no un geriàtric.

Des del col·legi consideren que els canvis organitzatius estan afectant l' atenció psicològica que reben els usuaris perquè s'està produint "una important reducció d'hores dels professionals de la psicologia que els atenia fins ara". Els membres del col·legi reclamen a la direcció del centre que s'aposti per una atenció psicològica que es pugui desenvolupar adequadament per tal d'atendre les necessitats dels residents.

Aquestes queixes se sumen al malestar dels treballadors que en les setmanes anteriors ja van portar a terme una carta destinada al ministeri de Salut. Tot aquest malestar va ser en part el causant de què, fa poc més d'una setmana, el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, visitessin el centre per copsar les queixes dels treballadors. En aquella trobada, es va constatar que la reducció de la jornada laboral de treballadors del centre era important, i per aquest motiu Benazet va indicar que de cara al 2020 està previst incorporar set auxiliars per reforçar el centre.