Societat 05/12/2023

El responsable de l'hípica va encarregar tasques a Genís Besolí sense formació prèvia

L'empresari reconeix que el jove, que llavors tenia 20 anys, no havia fet pràctiques amb l'elevador del tractor amb el qual es va accidentar

ARA Andorra
2 min
La façana de la seu de la Justícia.

Andorra la VellaGenís Besolí, fill de Joan Besolí, tenia 20 anys quan l’abril del 2017 va patir un accident que el va deixar paraplègic. Com a guia de muntanya havia fet les pràctiques en una hípica i va tornar per demanar feina. Feia de guia d’equitació i de cuidar els cavalls. Un dia que no hi havia qui s’encarregués, el responsable de l’hípica li va dir que anés amb el tractor a recollir unes bales de palla que portava un camió. Una furgoneta mal aparcada impedia pujar al camió i per tant s’havien de carregar les bales. Es tractava d’utilitzar les punxes de l’elevador integrat al tractor i passar-les per sota de les bales. I així aixecar-les per portar-les a la hípica.

Genís Besolí, i ho ha reconegut el responsable, no havia fet cap pràctica amb l’elevador del tractor. El responsable li havia dit un dia que agafés el tractor amb l’elevador per moure una bala de palla. Com la punxava en comptes de passar les punxes per sota, va agafar ell el comandament.

Quan Besolí va rebre l’ordre de fer-ho quan va arribar el camió va acceptar perquè li havia encarregat el responsable. Hi havia poc espai i havia de maniobrar amb el tractor. Quan va aixecar una bala es va descompensar i li va caure a sobre. Ell va saltar del tractor per no quedar aixafat, però assegura que quan va caure a terra ja no sentia les cames.

A conseqüència de l’accident, Genís Besolí va quedar paraplègic. Demana dos milions d’euros al responsable de l’hípica com a indemnització per la imprudència d’ordenar-li que fes una tasca perillosa per a la qual no havia fet cap pràctica. La vista oral del judici ha tingut lloc aquest matí.

stats