Societat 03/10/2018

Els responsables de la FIS avalen els preparatius de les finals de la Copa del Món

Destaquen que “la inspecció ha estat tot un èxit i s’han complert amb tots els requeriments”

ARA Andorra
3 min
Els responsables de la FIS i de l'organització de les finals de la Copa del Món 2019. / GRANDVALIRA

Andorra la VellaSoldeu el Tarter ha rebut des de dilluns i fins aquest dimecres la visita dels màxims representants tècnics de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) del circuit de la Copa del Món masculina i femenina d’esquí alpí, així com l’equip d’operacions d’Infront Sports & Media, la productora encarregada de la retransmissió televisiva a tot el món. L’objectiu de la trobada ha estat tractar amb profunditat tots els aspectes relacionats amb l’organització de les finals de la Copa del Món 2019, des del vessant més purament esportiu, tècnic i operatiu, fins al de caràcter més social i de promoció. Els preparatius per a la cita han rebut l'aval dels responsables de la FIS.

Durant els dos darrers dies, els responsables de la FIS han inspeccionat i validat els traçats que seran escenaris de la competició a Grandvalira. D’una banda, han visitat la pista Avet del sector Soldeu i les obres de l’arribada, confirmant els punts de sortida del gegant i de l’eslàlom masculí i femení. I, de l’altra, han aprovat els traçats de la pista Àliga del sector el Tarter on tindran lloc les proves de velocitat, descens, supergegant i la prova per equips, que comptarà amb la participació de l’equip andorrà.

Pel que fa a la valoració dels preparatius, el director de la Copa del Món d’esquí alpí femenina, Atle Skaardal, afirma que “la inspecció ha estat tot un èxit i s’ha complert amb tots els requeriments”. El tècnic ha destacat amb èmfasi el fet de que “el projecte de l’ampliació de l’arribada de la pista Avet és ara una realitat i des de la FIS hem quedat impressionats”. Per la seva part, el director de la Copa del Món d’esquí alpí masculina, Markus Waldner, ha remarcat que “les finals són un esdeveniment que va més enllà de l’esport, és un espectacle”, tal com han informat des de l'estació a través d'un comunicat.

Per la seva part, el director general de les finals de la Copa del Món 2019, Conrad Blanch, ha destacat que “l’equip del comitè organitzador està fent un gran treball i hi ha hagut molt bona col·laboració i sintonia amb els membres de la FIS”. “L’objectiu és fer que tot el que acompanya les finals de la Copa del Món sigui un espectacle i compti amb la participació de tot el país", ha dit.

Durant la visita també s’ha signat el document de compromís entre la Federació Internacional d’Esquí (FIS) i la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) en què es detallen els acords dels diferents aspectes organitzatius com ara el programa, els detalls tècnics de les pistes i de les curses, els recursos humans i tècnics de l’estació per fer front a l’esdeveniment, la ubicació de les sales de premsa, l’allotjament, els punts d’hospitalitat destinats als equips i la sala d’acreditacions, entre altres.

Un dels objectius amb què Soldeu el Tarter fa front a les finals de la Copa del Món és que la competició esdevingui una finestra al món més enllà de l’àmbit esportiu. L’esdeveniment es presentarà també com un acte social amb diferents programes d’animació i activitats paral·leles al marge de les curses. En aquest sentit, el comitè organitzador compta amb una agenda dinàmica d'accions que s’estan acabant de perfilar amb diferents agents del país, amb la finalitat d’integrar-los en el procés de promoció de les finals de la Copa del Món.

El proper contacte del comitè organitzador de les finals de la Copa del Món amb la FIS serà a l’estrena de la Copa del Món a Sölden (Àustria) a finals d’aquest mes d'octubre.

stats