La resposta viral del perquè no es va cremar la creu de Notre Dame

Alguns asseguren que es tracta d'un "miracle" i que "les flames de l'infern no eren suficientment fortes com per destruir-la"

Les imatges posteriors a l'incendi de Notre Dame van revelar que ni la creu ni l'altar havien patit cap mena de desperfecte. Tot al contrari que altres parts del temple, les quals, van quedar pràcticament convertides en cendra. Poc varen tardar alguns a dir que aquest fet "era un miracle", afegint que les "flames de l'infern no eren suficientment fortes com per destruir la creu sagrada".

A l'usuari de Twitter @gabriel_enriq, segons sembla, no li acabaven de convèncer les explicacions amb caire sobrenatural, per la qual cosa, a través de la xarxa social va donar una possible resposta que escriuria el punt final a la conspiració. Tan senzill i racional com dir que "no serà per què és d'or i té un alt punt de fusió?" 

Les respostes al tuit de l'usuari, com si de les flames que van devorar la catedral es tractessin, no van tardar a fer-se ressò. Molts, amb clares mostres d'estar ofesos, seguien amb la clara convicció que el que va passar a Notre Dame, la creu i l'altar, eren un acte diví.

El punt de fusió de l'or, és de 1.064 °C, i tenint en compte que en un incendi la temperatura que s'aconsegueix oscil·la entre els 600 i els 800 °C, l'afirmació tindria bastant sentit.