Societat 02/10/2023

El restaurador Ramon Canut trenca el silenci des de la venda del seu hotel gastronòmic

Canut reconeix que li van arribar a oferir ‘fins a vuit vegades’ la concessió d’una estrella Michelin i que ho va rebutjar sempre

ARA Andorra
1 min
Ramon Canut

Andorra la VellaDins de la nova sèrie Els de sempre, que el digital gastronòmic Menja’t Andorra ha posat en marxa aquest estiu, l’empresari escaldenc Ramon Canut, ha concedit una extensa entrevista en què, entre d’altres moltes coses, explica les raons empresarials i algunes de les circumstàncies personals que van motivar el tancament del negoci, l’any 2021.

En una emotiva conversa, prenyada de sinceritat, el propietari del qui va ser el mític ‘Hotel Gastronòmic Casa Canut’, de l’avinguda Carlemany a Escaldes-Engordany, reconeix que li van arribar a oferir ‘fins a vuit vegades’ la concessió d’una estrella Michelin i que ho va rebutjar sempre ‘per preservar la seva clientela i la cohesió entre el personal de l’establiment’.

Canut, que s’enorgulleix de la proposta gastronòmica que van arribar a oferir basada en la voluntat d’aportar valor afegit al país, la qualitat del producte i de la pulcritud en el servei, reconeix la servitud que implica aquest negoci i lamenta, especialment, no haver pogut dedicar tot el temps que es mereixia la seva família.

Aquesta entrevista es podrà llegir a partir del divendres 6 d’octubre al digital www.menjatandorra.com , que des del passat mes de juliol ja n’ha publicat vuit -com les d’en Joan Areny (Cava Vicens Areny), Maria Teixidó (El Celler d’en Toni), Jordi Marquet (La Guingueta) o Josep Maria Benet (Can Benet)-, i que es poden recuperar entrant al web.

L’objectiu de la sèrie és fer un recorregut per la història gastronòmica del país a través dels personatges que han regentat restaurants o hotels i que han deixat petjada. L’empresa editora estudia recollir en un llibre, de cara l’any vinent, les primeres 25 entrevistes.

stats