Els restaurants fan el ple la nit de Cap d’Any
Els menús per a la nit de Cap d'Any oscil·len entre els 80 i els 250 euros per persona
Andorra la VellaN’hi ha que prefereixen reservar taula per al sopar de Cap d'Any amb temps, i n'hi ha d’altres que prefereixen fer-ho a última hora, però el cas és que quan s’apropa l'última nit de l'any, els restaurants i els hotels queden plens de feina. La majoria dels establiments del Principat pengen el cartell de complet alguns dies abans del 31 de desembre, fins i tot, el restaurant de la Borda Vella d'Encamp, ja fa gairebé un mes i mig que va completar l'aforament per a aquesta nit. D’altres calculen que durant aquest dimecres s’acabaran d’ocupar els pocs llocs que queden lliures. Per cloure l’any, la majoria dels restaurants del país ofereixen menús degustació o maridats elaborats amb productes exquisits com el marisc, el filet de bou o el foie. Els preus oscil·len entre els 80 i els 250 euros per persona. A part d’un bon àpat, els establiments ofereixen cotilló i una mica de música en directe per començar l’any nou movent l’esquelet.
Alguns comensals són repetidors d’altres anys o bé clients habituals dels establiments, d’altres, però, provaran els gustos i les textures més elegants per primer cop. Els responsables dels establiments expliquen que la meitat són repetidors i l'altra meitat són clients nous. Pel que fa la procedència de la clientela, asseguren que pràcticament la meitat són provinents d’altres països (catalans, espanyols, russos, francesos i suecs, entre d’altres) i l’altra meitat són residents al país.
Un cop finalitzat el sopar, és el torn del raïm de la sort, i per celebrar l’entrada a l’any nou, la majoria dels restaurants, com Casa Canut d’Escaldes-Engordany, ofereixen música en directe a tots els assistents. Una altra opció que combina sopar i festa, és la del Buda Espai Andorra, que disposa de l’espai Night Club i amb l’entrada al restaurant et permet entrar a la zona de discoteca un cop acabat el sopar, i fins i tot, amb el preu del sopar ja s’inclou una consumició per a la festa posterior.
Davant la varietat d'opcions, els clients poden escollir entre menús de diferents preus amb productes estrella i molt selectes que els xefs del país han pensat i elaborat per sorprendre tots els comensals. I per cloure la festa, l'oferta també és molt variada i els clients poden escollir entre locals que ofereixen sopar i festa o bé d'altres que ofereixen l'àpat i música en directe durant una estona.