Societat 03/11/2019

Retencions de 7 quilòmetres a la 1 de la tarda a la frontera hispanoandorrana

A la mateixa hora al pas fronterer amb França les retencions eren de 3,5 quilòmetres

Carles Alonso
1 min
Trànsit dens a la CG1. / ANA

Andorra la VellaDes d'un quart d'onze del matí, els dos principals accessos de sortida del Principat per les fronteres francoandorrana i hispanoandorrana han centrat el nucli de les retencions del país. El punt àlgid ha estat a la 1 del migdia quan a la sortida direcció França s'ha produït una retenció de 3,5 quilòmetres, que ha estat la màxima del dia en aquest punt.

Més problemàtiques han estat les retencions del punt fronterer direcció Espanya. En un principi, cap a les 12 del migdia s'ha produït retencions de 5 quilòmetres entre Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, i una altra retenció de la frontera fins al centre de la població laurediana que no superava els 1,5 quilòmetres. Durant el matí, la marxa de vehicles cap a Espanya ha estat constant fins que les dues retencions s'han ajuntat, aproximadament a la 1 de la tarda, tenint 7 quilòmetres de cua. La caravana arribava de la frontera hispanoandorrana fins al pont de Santa Coloma.

A partir d'aquí, les retencions s'han anat reduint, fins que a dos quarts de set de la tarda, ja eren les habituals en qualsevol cap de setmana.

stats