Societat 27/08/2019

La Cenba es posa es marxa

La Comissió de coordinació i desenvolupament de l’estratègia nacional de la biodiversitat es constitueix formalment

Agència Ana
1 min
Un moment de la reunió celebrada aquest dimarts de la comissió de coordinació i desenvolupament de l'estratègia nacional de la biodiversitat d'Andorra (Cenba). / M. P. (ANA)

Andorra la VellaLa Comissió de coordinació i desenvolupament de l’estratègia nacional de la biodiversitat d’Andorra (Cenba) ha celebrat aquest dimarts al matí la seva primera reunió, d’acord amb els terminis previstos per la Llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge

La trobada, segons un comunicat del Govern, ha permès presentar i constituir formalment la Cenba, un òrgan consultiu i de coordinació de les actuacions del Govern i dels comuns en matèria de conservació de la biodiversitat i de participació de la societat civil. Alhora, s’ha posat sobre la taula una proposta de reglament per al funcionament intern de la comissió, que s’aprovarà en la pròxima trobada.

Per part del Govern ha assistit la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i el secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell. La taula, com marca la Llei, també ha comptat amb la presència de representants dels comuns, de la Federació Andorrana de Caça i Pesca (Facip), de les estacions d’esquí i del Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra (Cenma), així com de la Federació Motociclista d’Andorra i d’associacions de protecció de la natura.

La Comissió te les responsabilitats de participar en l’elaboració de l’Estratègia nacional de la biodiversitat d’Andorra, fer-ne el seguiment, l’avaluació i les revisions. També proposa actuacions i emet informes referents a la normativa en matèria de conservació de la biodiversitat, i analitza les iniciatives internacionals de protecció del medi ambient.

stats