Societat 28/01/2016

La revegetació i els perfums naturals tenen premi

Fins a deu projectes s'han presentat a la desena edició del Concurs d'Iniciatives Ambientals, promogut pel Centre Andorra Sostenible i el Comú d'Escaldes-Engordany

Ana
2 min
Foto de família de tots els participants en el 10è Concurs d'Iniciatives Ambientals./M.B. (ANA)

Escaldes-EngordanyEl Saló d'Actes del Comú d'Escaldes-Engordany ha acollit aquest dijous l'entrega de premis del 10è Concurs d'Iniciatives Ambientals organitzat pel Centre Andorra Sostenible i el Comú d'Escaldes amb l'objectiu de premiar les accions orientades al desenvolupament sostenible, l'educació ambiental, o la millora del medi ambient i de la qualitat de vida de la societat.

Des dels seus inicis, aquest concurs ha rebut 109 propostes i ha repartit fins a 69.000 euros, xifres que la ministra de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha valorat molt positivament i ha animat a seguir-hi participant perquè considera que aquest concurs ha de tenir continuïtat, ja que “recompensa persones que fan coses a favor d'una millora ambiental”. Per la seva banda, la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, també ha volgut mostrar el seu compromís amb aquestes iniciatives i ha animat tots els presents a seguir participant, destacant “el paper cabdal de l'educació” per involucrar als membres de la societat en la resolució de problemes al medi ambient.

En total s'han presentat deu projectes repartits en les tres categories i finalment els premis han estat en la Categoria empresaris, el primer per al projecte 'Revegetació amb llavor autòctona a les pistes d'esquí' elaborat per Grandvalira-Ensisa, i el segon per a 'Perruqueria ecològica' de Montse Gonzàlez Perruquers. En la Categoria escolars i universitaris, la que més propostes ha rebut (5), el primer premi se l'ha emportat el projecte 'Flascons aromàtics. La màgia de les olors' de l'Escola Andorrana de Maternal i Primera Ensenyança de Sant Julià de Lòria, i el segon, 'Pati Sostenible' de l'Escola Andorrana de Primera Ensenyança d'Andorra la Vella. Els premis de la Categoria de Societat Civil han quedat deserts, tot i que el col·lectiu Mountain Alchemist s'ha emportat un accèssit pel projecte 'Alternadal'. Els premis consisteixen a 1.500 euros per als guanyadors i 800 euros per als segons classificats.

L'acte ha servit també per donar el tret de sortida a l'11a edició del premi, que seguirà premiant les accions d'entitats, associacions, casals, escoles d'art, escoles, empresaris i ciutadans que estiguin realitzant o hagin realitzat un projecte sostenible durant el 2016. La data límit per presentar-los al Centre Andorra Sostenible és el 25 de novembre.

stats