Societat 30/11/2021

La revista 'Ex-libris Casa Bauró' conté 336 referències de publicacions editades el 2020

Durant la presentació s'ha fet un homenatge a Natàlia Solà

L. G. (ANA)
2 min
La presentació del número 24 de la revista 'Ex-libris Casa Bauró' aquest dimarts al vestíbul de l'antic Hotel Rosaleda.

EncampLa revista 'Ex-libris Casa Bauró' arriba a la 24a edició amb una bibliografia que recopila fins a 336 referències de publicacions editades al país durant el 2020. La publicació de la Biblioteca Nacional s'ha presentat aquest dimarts a l'antic Hotel Rosaleda i ha anat a càrrec del coordinador de museus i tradicions del comú d'Encamp, Robert Lizarte, i la cap de la biblioteca Júlia Fernández, a més també ha comptat amb la presència de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

L'objectiu de la revista, tal com ha explicat Fernández és difondre la col·lecció bibliogràfica que "custodiem a la biblioteca nacional i també aprofitem per fer difusió de cultura andorrana i de la pirinenca en general". Així doncs, Lizarte ha comentat que entre els articles dedicats a la cultura andorrana i pirinenca es troba el de Natàlia Solà, "una de les grans compositores del nostre país, poetessa i professora de música" i ha exposat que també és l'única compositora que "té una missa andorrana", la qual es va estrenar el 2019 al santuari de Meritxell i és "molt senzilla perquè mossèn Ramon li va dir que la verge anava amb esclops".

Una altra és Eva Julián, qui segons ha apuntat el coordinador, va compondre hereus i cabalers entre finals dels anys 90 i principis dels 2000, i també "dur a terme un recull dels costums i cançons antigues entre els padrins i les va recopilar en diversos discs i publicacions". La revista també conté un estudi sobre Garsineu editors, situats a Tremp, l'edició del llibre al Pirineu d'Isaac Donoso de la Universitat d'Alacant, i un article sobre la gestió de les biblioteques en època de pandèmia, escrit per Fernández. A més, han informat que en aquest número també s'ha comptat amb la col·laboració de Jordi Casamajor per la il·lustració interior. El Catàleg de Publicacions del Govern, generat a partir de les sol·licituds del Dipòsit Legal, també està integrat a la mateixa publicació.

Durant l'acte de presentació de la revista s'ha fet un petit homenatge a Natàlia Solà i Salvà, amb l'actuació de la soprano Jonaina Salvador i d'un dels directors del Cord de Rock d'Encamp, Jordi Porta, al piano, que han interpretat tres peces de la compositora. El número ja està disponible de forma gratuïta a aquest enllaç: https://www.cultura.ad/revista-ex-libris-casa-bauro.

stats