Societat 06/12/2023

Risc d'ilegal·lització de la protesta del 8-D si no hi ha una vintena de responsables de seguretat

Els organitzadors busquen voluntaris per ajudar a controlar i que hauran de portar una armilla groga

ARA Andorra
1 min
Manifestació per a l'habitatge digne del passat 31 d'octubre.

Andorra la VellaDins de les condicions que el ministeri de l’Interior ha posat als organitzadors de la manifestació per un habitatge digne es troba el fet que és obligatori que comptin amb una vintena de responsables de la seguretat de la protesta. Aquesta xifra s’ha establert perquè durant el recorregut hi hagi, més enllà de la supervisió del dispositiu que tindrà la policia, un comportament correcte per part dels participants. En cas que no es disposi d’aquest grup hi ha el risc que la manifestació sigui declarada il·legal perquè es considera indispensable, part de les autoritats, per garantir la seguretat.

Aquesta petició ha fet que el grup organitzador hagi fet una crida per aquells que vulguin ser voluntaris per al cordó de seguretat. Per identificar-se el dia 8 durant la protesta s’ha establert que aquest grup portarà armilles grogues reflectants de les que hi ha habitualment en els vehicles.

Tot i que els organitzadors han acceptat aquesta condició fixada per les autoritats s’han mostrat en desacord. Consideren que la seguretat hauria de ser un afer de la policia i critiquen que se’ls traslladi aquesta responsabilitat, tenint en compte a més que no hi ha cap preparació ni formació dels voluntaris que faran aquesta tasca.

stats