Societat 27/05/2019

'Roaming' andorrà a la Seu d'Urgell

L'Agència Catalana de Consum detecta un increment de les queixes entre usuaris catalans

Ara Andorra
1 min
T’espien a través  del WhatsApp

BarcelonaLa directora de l'Agència Catalana de Consum (ACC), Eli Abad, ha alertat aquest dilluns de l'augment de les queixes de persones que viatgen a Andorra i que comproven que els seus mòbils es connecten a la companyia telefònica andorrana encara estant en territori espanyol: "A vegades s'activa el 'roaming' sense ser en territori andorrà. Si ets a Andorra, és així. El problema és quan s'activa estant a la Seu d'Urgell. És una reclamació habitual, me la conec de memòria", ha declarat aquest dilluns la responsable de l'ACC.

En el seu canal informatiu, TV3 ha informat que és habitual que anant de viatge cap a Andorra es perdi la cobertura del mòbil pel relleu muntanyós del Pirineu. Quan això passa, el dispositiu intenta reconnectar-se a la xarxa original i, si no ho aconsegueix, en busca una d'alternativa per recuperar el servei.

Si no troba cap companyia espanyola i en detecta una d'andorrana, s'hi connecta automàticament. El problema arriba quan això passa fora dels límits del Principat, per exemple, a la Seu d'Urgell, municipi a uns 10 km de la frontera.

La televisió pública catalana recorda que Andorra no forma part de la Unió Europea i no està inclosa en l'acord comunitari de 'roaming'. "Per tant, si s'utilitzen dades per navegar a internet o es truca utilitzant una xarxa andorrana, les sorpreses a la factura estan assegurades".

Des de l'agència es recomana desconnectar les dades durant el trajecte o configurar el dispositiu perquè no es connecti a xarxes desconegudes automàticament quan perdi cobertura.

stats