Societat 13/11/2018

Roig, a Acció Feminista: "Una cosa és l'Església i l'altre el mossèn" Pepe Chisvert

El conseller lauredià defensa la tasca de l'organitzador del Canòlich Music, que fa una tasca "molt important" en matèria de drets humans

Ana
2 min
El conseller de Cultura del comú de Sant Julià, Josep Roig, a la presentació, aquest dimarts al migdia, de la nova obra de la Companyia és Grata. / C. G.

Sant Julià de LòriaEl conseller de Cultura de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, ha sortit en defensa de la feina que desenvolupa a la parròquia mossèn Pepe Chisvert. Ho ha fet després que Acció Feminista hagi criticat el cartell i el programa d'activitats de la sisena edició del Canòlich Music, que tindrà lloc els propers 16 i 17 de novembre. El col·lectiu feminista ha lamentat "el missatge que s'està fent arribar als joves", en el sentit que promou la defensa dels drets humans per celebrar el 70è aniversari de la Declaració Universal, on hi ha inclòs el dret a la vida. "Juga perillosament a voler uns drets humans fets a mida, destriant i potenciant uns drets sobre els altres, i ignorant aquells que no encaixen amb el dogma", han exposat en un comunicat. A aquestes manifestacions, Roig ha volgut pronunciar-se exposant que "una cosa és l'Església i allò que puguin defensar, i l'altra és el mossèn de la parròquia, que fa una excel·lent tasca" i no se li pot "retreure res".

Aquesta tasca també està "directament alineada amb la defensa dels drets humans", ha exposat Roig, que ha posat com a exemple que Chisvert ha contribuït a l'arribada de refugiats sirians al país. Per aquest motiu "cal separar la Mitra com a institució" de les tasques diàries del mossèn, entre les quals l'organització del Canòlich Music, amb la col·laboració del comú de Sant Julià de Lòria.

En qualsevol cas, ha manifestat que pot "entendre que un col·lectiu en defensa dels drets de la dona i de l'avortament pugui sentir-se interpel·lat per un cartell que defensa els drets humans", i d'un festival on darrere hi ha l'Església.

Acció Feminista recorda al comunicat que "la Santa Seu no fa la mateixa interpretació del dret a la vida" que la Declaració Universal, i demana que els drets humans no siguin "una eina de màrqueting adaptada segons els interessos". Per tot plegat, alerten "d'interpretacions religioses quan es parla del dret a la vida i per tant sobre el dret humà de les dones a avortar a Andorra".

Tornant al conseller lauredià i, en relació al tema de l'avortament, "com a país estem obligats a afrontar el debat i resoldre'l", ha opinat. Ha recordat que des de Socialdemocràcia i Progrés defensen l'avortament pels tres supòsits bàsics. "I a partir d'aquí, el que passi o deixi de passar amb el coprincipat... primer són les persones", ha considerat.

stats