Societat 11/12/2019

Ros assegura que el professor detingut tenia una trajectòria impecable

Els pares expliquen que l'acusat sempre estava acompanyat d'una monitora

Marc R. Fort
2 min
L'exterior del centre, aquest dimecres al matí. / C. A.

Andorra la VellaL'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros, s'ha reunit amb caràcter d'urgència aquest dimecres per tal de tractar les accions a prendre arran de la detenció d'un professor del col·legi espanyol Maria Moliner acusat d'abusos sexuals a menors. Ros ha assegurat que el detingut "estava molt ben valorat dins i fora del centre", i ha afegit que "el seu currículum era impecable".

D'altra banda, i tal com han informat des de l'ambaixada, "el cas ha estat enviat a Madrid per tal que siguin ells els que prenguin les mesures que considerin adequades". Ros ha mostrat una confiança plena tant amb el Cos de la Policia com amb la justícia. També ha llançat un missatge de tranquil·litat a les famílies, ja que "és un cas aïllat, no s'ha informat abans perquè no teníem constància de cap detenció fins al moment que aquesta es va produir i tampoc existia cap denúncia prèvia", ha explicat, i ha afegit que "des d'aquest dimecres al matí, la direcció del centre està informant a tots els pares que ho sol·liciten".

Un dels punts tractats en la reunió i considerat com a "estrany" és el fet que els pares en cap moment alertessin prèviament a l'escola dels suposats abusos als menors (de 3 anys). "Els pares van anar directament a la policia, la direcció del Maria Moliner no va saber absolutament res fins al moment de la detenció", ha reiterat l'ambaixador.

Pel que fa als pares, destaquen la incertesa pel fet que aquest professor "mai es quedava sol amb els nens, sempre estava acompanyat d'una monitora, que era l'encarregada de canviar els infants en cas que aquests es fessin les seves necessitats a sobre". També afegeixen que aquesta monitora estava molt contenta amb el detingut, i el descrivia com un "company de feina ideal". A hores d'ara encara no ha transcendit la identitat dels denunciants, tot i que fonts properes a l'ARA Andorra, que diuen conèixer "el 100% de les famílies", asseguren que en aquest cas "no sabem qui són aquests pares que han denunciat". En aquest sentit, existeixen lleugeres sospites, ja que des de feia bastants dies hi havia dos infants que, sense cap justificació, no assistien a classe.

D'altra banda, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, el portaveu del Govern, Eric Jover, s'ha mostrat prudent, i ha assegurat que creuen "en la presumpció d'innocència del detingut", i a banda, també tenen "una plena confiança cap a la justícia del país". Jover ha recalcat que es tracta d'un tema "molt sensible", i ha assegurat que estan amb total col·laboració amb les autoritats espanyoles.

stats