Societat 14/10/2022

Rossell vol una major presència de dones treballant a la presó

El ministre preveu ampliar el cos amb quatre places de nova creació

ARA Andorra
1 min
L'entrada a un dels mòduls del centre penitenciari de la Comella.

Andorra la VellaEl ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, espera que s'augmenti la presència de dones com a agents penitenciàries. Ho ha manifestat durant la celebració del dia de la patrona del cos que s'ha celebrat aquest divendres. "Espero que en el futur en siguin moltes més, ja que també en aquesta professió és important que cada vegada hi hagi una major presència de dones", ha indicat.

En aquest sentit, ha ressaltat que recentment s'han incorporat al cos dues noves agents, i que n'hi ha una més en període de formació i ha avançat que el pressupost de l'any vinent preveu poder ampliar el cos amb quatre places de nova creació, sense comptar amb les places que quedin vacants i que també podran cobrir-se. "Es tracta d'unes noves places que ens permetran disposar dels efectius necessaris per dur a terme les funcions d'una manera encara més eficient", ha asseverat.

Al seu torn, el cap de Govern, Xavier Espot, ha reconegut la tasca que duen a terme els agents, fent especial esment a la tasca al Centre penitenciari com "una funció pública, social i transversal que ha de contribuir a la consecució d'una societat més cohesionada, justa i social". I ha destacat que cal aplicar penes amb "rigor i humanitat i contribuint a la reinserció dels reclusos, perquè una millor reinserció equival a una major seguretat ciutadana".

També s'ha referit a la voluntat de l'executiu de dissenyar i instaurar un pla de carrera professional al cos per tal de "fomentar la progressió dels membres, definir i implementar la comunicació interna i fomentar també la participació". A més, ha exposat que es continuarà formant als agents, especialment en matèria d'igualtat de tracte i no-discriminació entre dones i homes.

stats