La rua d'Andorra la Vella, la més concorreguda

Ha aplegat més de 1.200 escolars

Aquest divendres han tingut lloc les diferents rues interescolars del Carnaval, on els principals protagonistes eren els més petits de les diferents parròquies del país. Una de les més concorregudes ha estat la d'Andorra la Vella, on hi han participat més de 1.200 alumnes de les diferents escoles de Santa Coloma. Els participants han desfilat per l'avinguda d'Enclar. A les 10.45 hores els diferents centres s'han trobat a la rotonda Anna Maria Janer i han seguit desfilant fins a les 11.30 hores. En paral·lel, 570 estudiants de les escoles franceses de maternal i primera ensenyança d'Andorra la Vella han fet la seva rua a partir de les 10.30 hores, sortint del carrer Ciutat de Valls i passant pel carrer Príncep Benlloch, l'antic carrer Major, plaça de la Consòrcia, carrer de la Vall, rambla Molines i plaça del Poble.

Pel que fa a Escaldes-Engordany, l'escola andorrana, el col·legi Maria Moliner i l'escola Sagrada Família han estat els protagonistes d'aquest divendres de festa. Aquesta rua ha aglutinat prop de 1.200 alumnes que han desfilat pel centre de la parròquia encapçalats per un grup d'animació que els ha guiat fins a la plaça Coprínceps, on els esperava l'esmorzar que els hi ha ofert el comú.

La rua de la Massana, que portava com a temàtica el món dels animals, ha concentrat prop de 800 alumnes dels tres centres educatius de la parròquia. Han iniciat la marxa a la plaça de l'Església, tot seguit han baixat pel carrer Major i han continuat per l'avinguda Sant Antoni fins a l'alçada de la plaça de les Fontetes. A conseqüència d'això, aquest tram ha estat tallat al trànsit des de les 11 i fins a les 12 hores. L'acte ha coincidit amb el darrer dia de classe abans de la setmana de vacances escolars.

De la seva banda, els alumnes de l'escola andorrana, francesa i de l'escola bressol l'Espill de Sant Julià de Lòria s'han disfressat de xinesos, cuiners, hawaians, cactus, galls i plats de pasta, entre altres. Han recorregut el carrer Doctor Palau i bona part de l'avinguda Verge de Canòlich fins a arribar a la plaça de la Germandat, on han compartit una xocolatada.