Societat 30/06/2022

Més de 100 sessions d’activitats esportives a l’aire lliure a Encamp i el Pas de la Casa

Es faran del 4 de juliol al 3 de setembre amb classes de cycling, ioga, zumba, circuit training, aiguagim i marxa nòrdica

ANA
3 min
Presentació de les activitats a l'aire lliure d'Encamp.

EncampEncamp i el Pas de la Casa acolliran més de 100 sessions d'activitats dirigides a l'aire lliure del 4 de juliol al 3 de setembre en el marc de les activitats esportives 'outdoor' programades per aquest estiu. La iniciativa es du a terme per tercer any consecutiu i forma part del pla de xoc endegat pel comú amb la voluntat de dinamitzar l'espai públic de la parròquia amb activitats a l'exterior. El conseller d'Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernández, ha destacat que les activitats "van néixer en plena pandèmia, i veient el retorn positiu que hem tingut en les edicions anteriors, hem decidit mantenir-les. Es consoliden així unes activitats que són molt especials per a nosaltres, on afegim les singularitats d'esport i natura". El conseller ha afegit que enguany s'han "ampliat tant les activitats com el pressupost que s'hi destina" per fer créixer la iniciativa i seguir "amb l'estratègia esportiva que estem duent a terme des del departament i des del comú".

Les activitats esportives 'outdoor' d'Encamp contemplen sessions de cycling (que es faran els dilluns i dimecres del 4 de juliol al 31 d'agost en dues sessions, a les 19 i a les 20 hores, a la plaça dels Arínsols), aiguagim (els dimarts i dijous del 5 de juliol a l'1 de setembre, a les 19 hores), ioga (els dimarts del 5 de juliol al 30 d'agost, a les 20 hores) i circuit training (els dijous del 7 de juliol a l'1 de setembre, a les 20 hores). Aquestes tres darreres activitats es faran a la piscina de la Mola. Tanmateix, hi haurà sessions de marxa nòrdica els dissabtes 9 de juliol, 6 i 20 d'agost a les 10.30 hores i la sortida serà des de les Pardines. L'horari està coordinat per poder utilitzar l'Uclic. L'organització facilitarà els bastons per realitzar l'activitat.

A més, els dissabtes es faran sessions especials de ioga a la natura a Sant Romà de les Bons (16 de juliol a les 10 hores), al Llac d'Engolasters (13 d'agost a les 10 hores) i a la terrassa panoràmica de l'edifici de Solanelles (30 de juliol i 27 d'agost a les 10.30 hores, quan es farà la sortida des del Funicamp a les 10 hores). Per a les activitats de ioga és necessari portar màrfega i coixí i es recomana per a totes les activitats portar roba i calçat adequat, així com aigua per hidratar-se.

D'altra banda, entre les activitats previstes al Pas de la Casa hi haurà: circuit training (els dilluns del 4 de juliol al 29 d'agost a les 18 hores) i Zumba (els divendres del 8 de juliol al 2 de setembre a les 18 hores). Aquestes activitats es faran a la plaça de l'Església i, en cas de mal temps, es traslladaran al Centre Esportiu del Pas de la Casa.

També hi haurà sessions especials de ioga a la natura. Es faran a les 16 hores els dimecres 6 i 13 de juliol a la terrassa La Plage Blanche i el 20 i 27 de juliol i el 3, 10, 17, 24 i 31 d'agost al llac de les Abelletes. Per pujar al llac, el punt de trobada serà al peu del telecabina Pioners, per utilitzar l'últim trajecte a les 15.15 hores.

Per cloure les activitats esportives a l'aire lliure es faran dues sessions de cycling natura a la terrassa panoràmica de Solanelles. La cloenda tindrà lloc el 3 de setembre amb una primera sessió a les 10.30 hores i una segona a les 12.30 hores. Es podrà utilitzar gratuïtament el Funicamp sempre que s'hagi fet reserva.

Totes les activitats són gratuïtes i estan encarades per a persones majors de 14 anys. És obligatori realitzar la reserva de plaça amb un màxim de 48 hores d'antelació, la qual es pot fer trucant al telèfon +376 732 700 per activitats a Encamp i al +376 755 111 per a les activitats del Pas de la Casa, a banda de per Internet al web del comú.

stats