Societat 14/04/2024

S'obre un concurs per a convertir el massís d'Enclar en un espai natural protegit

El pla inclou la creació de miradors amb taules explicatives sobre la fauna local, aprofitant recursos com el castell de Sant Vicenç, l'església de Santa Coloma i altres llocs culturals propers

ARA Andorra
1 min
Entrada del parc natural de Sorteny.

Andorra la VellaEl comú d’Andorra la Vella impulsa un projecte per desenvolupar un espai natural protegit al massís d’Enclar, buscant integrar la natura i la cultura en un entorn accessible.

Segons RTVA, s’ha convocat un concurs nacional per estudiar la viabilitat d’aquesta proposta, amb l’objectiu de potenciar la combinació d’elements naturals i culturals a la zona. Les empreses interessades poden presentar les seves propostes fins al 2 de maig, amb la intenció de tenir l’estudi aquest any i començar el projecte el 2025.

Jordi Cabanes, conseller de Serveis Públics i de Medi Ambient i Patrimoni Natural, ha afirmat a RTVA que “es un espai molt important de la parròquia, i també un entorn natural i cultural. Tenim el castell de Sant Vicenç, l’església de Santa Coloma, els jaciments de la Margineda, i pensem que lligar aquest nucli cultural i natural seria un revulsiu per a Santa Coloma. Els nois, les escoles, podrien venir i visualitzar zones de nidificació d’ocells o veure isards, senglars, cabirols, muflons… Tenim tota aquesta fauna a tocar de la ciutat en un lloc desconegut”.

stats