Societat 03/02/2021

Salut presenta el Pla Integral de Salut Mental i Addiccions al comitè operatiu

Des del Govern s'espera que els participants puguin fer-hi aportacions

ANA
1 min
Entrada a l'edifici que acull el ministeri de Salut.

Andorra la VellaSalut ha presentat aquest dimecres el marc general del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions (PISMA) al comitè operatiu per tal que aquests l'analitzin i hi puguin fer aportacions de millora. Aquest grup operatiu el conformen representants de diferents ministeris com el Esports, Medi Ambient, Afers Socials, Participació Ciutadana, Educació i Interior, i també representants dels diferents col·legis i associacions professionals com per exemple metges, infermers, psicòlegs i treballadors socials. A més, hi formen part col·lectius, entitats i associacions.

Així doncs, la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, i l'assessor en Salut Mental del ministeri, Pere Bonet, han exposat el pla, que defineix l'estratègia 2021-230 i les accions necessàries per desenvolupar un model d'atenció en salut mental i addiccions que garanteixi el dret a la salut mental de la població. Més concretament, la proposta es divideix en sis eixos i catorze línies estratègiques, i d'aquestes se'n desprenen 61 accions.

Tal com ha destacat Mas, es fa especial èmfasi en la promoció, prevenció, atenció i rehabilitació de les persones que pateixen algun trastorn mental per tal de millorar la seva qualitat de vida. Un cop presentat i amb la voluntat que sigui un procés participatiu i alineat amb les polítiques internacionals, transversal i sostenible, s'espera que els participants puguin fer-hi aportacions.

stats