Societat 03/10/2019

Sancions per no tenir la ITV vigent, utilitzar el mòbil i no portar el cinturó

La policia inicia una campanya del 7 al 27 d'octubre per prevenir aquestes infraccions

Agència Ana
1 min
La policia, en un control a la xarxa viària. / ARXIU ANA

Andorra la VellaL'envelliment del parc mòbil del Principat implica que molts conductors, per diferents motius, decideixin no presentar-se a les revisions obligatòries de la ITV. Aquest fet repercuteix directament en la seguretat de les persones que utilitzen aquests vehicles i, de forma indirecta, en la seguretat de tots els altres usuaris que transiten per la via pública. Per aquest motiu, el Cos de Policia iniciarà una campanya a partir del pròxim 7 d'octubre a les 7 hores, i fins al 27 d'octubre a les 19 hores, amb la voluntat d'incidir en la importància de passar de forma satisfactòria aquesta revisió, vetllar per la seguretat dels passatgers dins d'un vehicle i garantir la nul·la utilització de telèfons mòbils durant la conducció.

Mitjançant un comunicat, la policia ha informat que encara avui en dia es constata que hi ha usuaris de la via que ometen de forma intencionada l'obligació de cordar-se el cinturó de seguretat, que esdevé un element de seguretat passiva i que té una incidència directa en la gravetat de les lesions en cas d'accident.

A banda, asseguren que també cal tenir present que la utilització del telèfon mòbil durant la conducció continua sent una de les infraccions més freqüents al volant per part dels conductors. Per aquest motiu, la campanya també incidirà en la prevenció d'aquest fet.

Així, la policia sancionarà a tots aquells conductors que circulin sense el distintiu de la ITV o sense disposar de la targeta de transport en vigència; circular sense portar degudament cordat el cinturó de seguretat, i utilitzar el mòbil amb el vehicle en marxa.

stats