Societat 05/05/2022

Sant Julià adquireix deu litografies de tradicions de la parròquia

El comú i l'artista local Jordi Casamajor han signat un conveni de cessió

ANA
1 min
Les litografies adquirides pel comú de Sant Julià de Lòria.

El comú de Sant Julià de Lòria i l'artista local Jordi Casamajor han signat un conveni de cessió mitjançant el qual la corporació obté els drets d'explotació i difusió de deu litografies de tradicions de la parròquia. L'acord estableix que la corporació podrà reproduir-les en suport físic o digital per a qualsevol promoció d'esdeveniments i celebracions, sempre que s'indiqui que pertanyen al dibuixant que n'és també el propietari.

Les deu imatges tenen els següents títols: Ball de la Marratxa, Dama Blanca d'Auvinyà, Carlemany al Pui d'Olivesa, R oca de la Senyoreta, Ball Cerdà de Festa Major, Xemeneies de Fada, La Passa, Llegenda de Canòlich, Llegenda de Llumeneres i Llegenda de la Cova de l'Ossa. L'àmbit territorial per al qual se cedeixen els drets d'aquestes litografies queda limitat al Principat.

Després de l'acord, que ha tingut lloc a l'edifici administratiu d'El Molí, la cònsol menor, Mireia Codina ha manifestat que "el Jordi Casamajor ens va oferir la possibilitat de fer dibuixos emblemàtics, històrics i llegendaris de la parròquia". En un primer moment, l'artista va fer-ne un per mostrar una mica l'estil i "ens va encantar i li vam demanar que ens fes una sèrie". Les deu litografies estan custodiades a l'arxiu comunal.

stats