Societat 25/09/2019

Sant Julià espera superar l’assistència de l’any anterior en la 3a Setmana de la gent gran

Les diferents activitats que es faran a la parròquia del 30 de setembre al 6 d’octubre esperen millorar les 600 persones de l’edició passada

A. S.
2 min
Montse Cobo i Paqui Barbero presenten la 3a setmana de la gent gran. / A. S.

Sant Julià de LòriaEl comú de Sant Júlia de Lòria ha presentat la 3a Setmana de la gent gran que es celebrarà del 30 de setembre al 6 d’octubre, tot coincidint amb el dia internacional per aquest col·lectiu, que és l’1 d’octubre. Tal com ha explicat Montse Cobo, cap del departament de Serveis Socials i Participació Ciutadana, un dels objectius és superar o com a mínim igualar la participació de l’any anterior, que va ser al voltant de 600 persones. En l’acte de presentació també hi ha assistit Paqui Barbero, consellera de Social, qui ha comentat que la intenció d’aquesta setmana és “promoure un envelliment actiu de la gent gran per afavorir la seva autonomia i perquè se sentin part activa de la nostra societat".

En total, hi haurà disset activitats amb propostes molt diverses tan esportives, culturals, lúdiques i fins i tot tradicionals. Enguany, per a Cobo, l’activitat estrella és una exposició fotogràfica titulada ‘Abans, ara i sempre. Perspectives de la vellesa’, que es podrà gaudir el dimarts dia 1 d’octubre a les 16.30 hores al vestíbul del Centre cultural i de congressos lauredià. Com a activitat innovadora, el comú proposa un concurs de rebosteria dolça i salada la tarda del dimecres dia 2 entre les 17 i les 19 hores.

Com ja és tradició, la cloenda d’aquesta setmana d’activitats serà el diumenge dia 6 amb la missa de la gent gran, on participarà la Coral de la Llar de Lòria, i el posterior vermut amb l’actuació del grup The Swing Girls. “L’experiència dels anys anteriors ens diu que el diumenge sempre té molta acceptació”, ha declarat Barbero, qui a més, ha realitzat una crida a la gent gran perquè participi i gaudeixi de les activitats. Per altra banda, tothom qui vulgui pot observar la decoració de la façana del departament de Serveis Socials i Participació Ciutadana, que s’ha fet a base d’ampolles amb la col·laboració dels joves entre 7 i 16 anys i també els més grans de la parròquia.

stats