Societat 28/04/2021

Sant Julià tindrà un 60% d'enllumenat d'eficiència energètica

El comú segueix amb el compromís de reduir les emissions de CO2 a la parròquia

ANA
2 min
Tècnics del comú retirant la il·luminació anterior.

Sant Julià de LòriaSant Julià de Lòria convoca un concurs per al subministrament de material relacionat amb l'eficiència i l'estalvi energètic per a l'enllumenat de la parròquia, segons s'ha fet públic aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA). La voluntat del comú és seguir amb el compromís de reduir les emissions de CO2, i així va quedar refermat durant la celebració de la primera 'Jornada de Sostenibilitat', en la qual es va presentar el pla director del desenvolupament energètic de la parròquia.

Amb l'adquisició d'aquest material i amb el que ja es té emmagatzemat, el centre de la vila tindrà properament un percentatge de llums LED del 60%, que en el futur anirà augmentant fins a completar la fita que aquest tipus d'il·luminació sigui la imperant a la parròquia.

En l'actualitat, els espais de Sant Julià que ja disposen d'il·luminació LED estan situats a la CG1, des de la Margineda fins a la rotonda d'Aixovall; els aparcaments del Prat Nou i de les feixes del Rabató; la plaça de la Germandat; l'avinguda Verge de Canòlich; el Camp de Perot; la plaça Calonge; el carrer Doctor Palau; un sector de la Borda del Jaile; la plaça del Molí; el pont d'Isidre Valls; la plaça Laurèdia; el nou tram de la desviació; el tram comprès entre la rotonda del riu d'Auvinyà i la plaça del Solà; el carrer Isidre Valls, la carretera de Nagol; el carrer Francesc Ecudé i la urbanització Costa de Nagol.

L'adquisició del nou material i el que es té en reserva permetrà implementar enllumenat de baixes emissions a l'avinguda Rocafort i Francesc Cairat; els carrers de Lòria, Carvajal de Hué i Bonaventura Riera; la plaça del Roc i la carretera de la Rabassa. En aquest sentit, el cònsol major lauredià, Josep Majoral, ha destacat "l'esforç que estem fent per assolir l'objectiu de fer de la parròquia un referent mediambiental i del sector de les energies renovables".

stats