Societat 31/12/2017

La Sant Silvestre 2017 aplega 755 corredors

La popular cursa laurediana celebra el 25è aniversari amb un nou recorregut i un ambient molt nadalenc

Ana
2 min
Els corredors preparant-se per a l'inici de la cursa de Sant Silvestre. / COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

Sant Julià de LòriaEra una edició especial, la del 25è aniversari, i estava tot preparat perquè la Sant Silvestre de Sant Julià de Lòria fos un èxit: nou recorregut amb sortida des del centre comercial E-Leclerc-Punt de Trobada, que era el nou patrocinador principal de la prova; regals i alguna que altra sorpresa durant la ruta. Finalment, malgrat no superar els més de 800 participants de l'any passat, la cursa popular laurediana, que es va celebrar aquest dissabte a la nit, va comptar amb 755 corredors, xifra que deixa als organitzadors "molt contents", en paraules del director del Centre Esportiu de Sant Julià de Lòria, Ramon Ibars. I més tenint en compte les nevades dels últims dies i les baixes temperatures, que podrien haver espantat a més d'un.

Ibars ha destacat, en declaracions a l'ANA, que es tracta d'una cursa popular, on "la gent ve a passar-ho bé". El director del Centre Esportiu de Sant Julià també ha apuntat que el nou recorregut va tenir una bona acollida entre els corredors més exigents, tot i trobar-lo "una mica curt", de poc més de dos quilòmetres per a les categories júnior i absoluta. Abans es va disputar la prova 'Baby', que constava d'un traçat de 300 metres. Ara bé, els barrets de Pare Noel i les disfresses nadalenques de tot tipus no van faltar a cap de les dues curses.

Pel que fa a guanyadors, com l'any passat, van repetir Abdeslam Louah en categoria sènior, amb un temps de 6 minuts i 32 segons; i en noies Laura Orgué, amb un temps de 7 minuts i 50 segons. També es van repartir premis entre els que anaven més ben disfressats.

A banda d'acabar l'any fent esport i passant una bona estona, la cursa de Sant Silvestre de Sant Julià de Lòria compta amb una vessant solidària. I és que la meitat dels diners recollits amb les inscripcions es destinaran a parts iguals a Càritas Parroquial i a la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. L'import es coneixerà la propera setmana, un cop fet el recompte total, ja que fins aquest mateix dissabte a la tarda la gent es podia inscriure.

stats