Societat 25/08/2019

Els joves de Santa Coloma veuen perjudicial que s'eliminessin les barres

Eliminar la venda d'alcohol suposaria eliminar una part important d'ingressos que repercutiria a l'organització d'activitats de les festes majors

Carles Alonso
2 min
Part del grup de joves de la comissió de festes de Santa Coloma amb la cònsol major d'Andorra la Vella. / C. A.

Andorra la VellaLes declaracions de Josep Maria Rossell, Ministre de Justícia i Interior sobre la possibilitat d'eliminar la venda d'alcohol a les festes major no ha agradat gaire als joves, i més concretament als que formen part de la comissió de festa de Santa Coloma. Eliminar-les seria reduir, en una part important els ingressos i per tant, l'opció de tenir un pressupost adequat per fer activitats de cara a l'any següent.

En cap moment volen entrar en cap mena de conflicte amb Rossell, però després de les declaracions del ministre, Èric Miró, membre de la comissió de festes de Santa Coloma va explicar que "nosaltres, diria que som una de les comissions que més menjar regala de tota Andorra. Flams, arrossada, xocolatada, tot completament gratis. Això significa que no hi ha benefici però ha de sortir d'algun lloc, que és de la recaptació dels vespres".

Per aquesta edició de la festa major de Santa Coloma, la comissió de festes ja ha reduït el nombre de barres. De dues (d'edicions anteriors) ha passat a una. Miró reconeixia que "on fem diners és a les barres i si ens les tanquen, ens afectarà bastant pel desenvolupament de les activitats de l'edició vinent".

La comissió de festes de Santa Coloma té un pressupost tancat amb el qual poden fer front a la majoria de despeses, però no a totes. D'aquesta manera, els ingressos directes procedents de la venda a la barra, és vital per la seva subsistència, com indica Miró "tenim un pressupost, però moltes vegades per cobrir despeses tirem del que hem recaptat l'any anterior. Si no poguéssim vendre a la barra, ens quedaríem sense una gran part del nostre pressupost i les festes empitjorarien bastant, ja que no tindrien molts diners per fer la meitat de les activitats".

Tal com va dir la cònsol major, Conxita Marsol, a la inauguració de l'exposició 'La nova Santa Coloma' hi ha hagut diferents reunions entre el grup de joves de la comissió i el comú, tal com ho reconeix el mateix Miró "sí que hem parlat un parell de vegades amb la cònsol major i tenim clar que no es vendrà alcohol a menors i a una hora concreta ja tancarem i no es vendrà més. Ens vam comprometre amb la cònsol i així ho fem". Miró va finalitzar dient "volem que hi hagi una festa major tranquil·la i que tothom s'ho passi bé"

stats