Societat 13/08/2020

Santa Coloma, també sense festa major

El comú decideix anul·lar la celebració amb l'argument que les limitacions d'aforament són "contràries a la democratització" dels actes

Ana
1 min
Moment del vermut popular servit pels joves de la comisió de festes. / C. A.

Andorra la VellaCom ja va fer amb la festa major d'Andorra la Vella, el comú de la capital ha acordat suspendre els actes de celebració de la festa de Santa Coloma que s’havien de dur a terme entre el dissabte 21 i el dilluns 24 d’agost. La decisió es pren en sintonia, manifesten des del comú, amb l’anul·lació prèvia dels actes de la festa major d’Andorra la Vella, i així ho ha traslladat la corporació a la comissió de festes, encarregada de l’organització amb el suport del comú.

Les recomanacions sanitàries indiquen la necessitat d’evitar esdeveniments multitudinaris, mantenir la distància social i limitar els contactes més enllà dels grups de convivència habituals. Els actes de la festa major de Santa Coloma, recorden, són "majoritàriament manifestacions de germanor" com la missa i el posterior vermut popular a la plaça major, l’arrossada popular, la botifarrada o els concerts amb ball.

La limitació de l’aforament en espectacles infantils o en esdeveniments de caràcter popular, a més, "és contrària a la democratització dels actes populars que, per definició, són oberts a tots els ciutadans", exposen. En aquest sentit, afegeixen, actes tradicionals que apleguen un grapat de persones s’haguessin hagut de limitar a unes quantes persones sense donar la possibilitat al poble de participar activament de la festa.

"El comú d’Andorra la Vella cancel·la els actes de la festa major de Santa Coloma amb el convenciment que, pel bé de tots, pren la decisió més encertada i amb la voluntat de programar futures edicions més lluïdes i que puguin comptar amb la participació de tothom", conclouen.

stats